Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica la negativa del PP a millorar els recursos de l’hospital Mateu Orfila

Cristina Rita i Vicenç Thomàs en Comissió Salut 070312La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Cristina Rita, ha criticat el vot en contra del PP a les propostes per a millorar els serveis sanitaris de Menorca, i en concret contra les retallades a l’hospital Mateu Orfila. 

Rita ha acusat al PP d’empitjorar l’atenció sanitària que reben els menorquins i ha destacat que la no renovació o substitució de baixes, permisos o vacances del personal sanitari ha deteriorat el servei. En aquest sentit, la diputada socialista ha explicat que ens els darrers mesos han desaparegut més de 40 places de professionals d’infermeria i no es vol contractar per part del Ibsalut a cap metge o pediatra ni per atenció primària ni per a l’hospital. Rita ha destacat el greu empitjorament de les llistes d’espera quirúrgiques al Mateu Orfila, que han passat de 981 persones al març del 2011 a 1230 persones el passat mes desembre; o les més de 25 persones que han d’esperar més de 6 mesos per una intervenció, o l’augment en 19 dies en la demora de visites. Unes xifres que posen de relleu els retalls i la mala gestió de la sanitat que fa el PP, ha dit.

Durant el debat de la proposició no de llei presentada a la comissió de Salut del Parlament, Cristina Rita ha defensat la necessitat de no fer més retalls de personal i serveis que els nous responsables del PP estan aplicant des de l’agost de l’any passat. La iniciativa socialista insta a la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social a la substitució de les baixes, permisos i vacances del personal del Mateu Orfila, a restituir les places dels serveis d’especialistes així com a consensuar i pactar amb la junta tècnico-assistencial de l’hospital els canvis i reduccions de personal. 

Sant Lluís i Mercadal

Per altra banda, la comissió de Salut ha debatut una altra iniciativa del Grup Socialista que demanava la restitució de l’horari d’atenció primària de les unitats sanitàries des Mercadal i Sant Lluís, després que la Conselleria reduís les hores d’atenció als usuaris. 

Rita ha explicat que aquesta reducció és una mostra més dels retalls que el PP està aplicant en la sanitat i que afecten directament als ciutadans. La diputada socialista ha lamentat que el Grup Popular votés en contra d’aquesta iniciativa que cercava la millora del servei que reben els usuaris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube