Imprimeix
PDF

Armengol exigeix a Bauzá que reclami els 640 milions pendents a Madrid abans de pujar imposts

bauza-armengol marçLa portaveu socialista ha qualificat la trobada de “decepcionant” i lamenta que només hagi estat convocada per a fer una foto.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha qualificat la reunió que ha mantingut amb el president Bauzá de “decepcionant”, amb un Govern sense una fulla de ruta definida i ha demanat que abans de la pujada indiscriminada d’imposts i més retalls l’Executiu reclami a Madrid els més de 640 milions d’euros pendents.

Francina Armengol ha valorat molt negativament els termes de la reunió mantinguda amb Bauzá i ha explicat que el president no l’hi ha aportat cap altra informació més enllà de la que publiquen els mitjans de comunicació. “Des del PSIB-PSOE volem treballar en base a unes propostes o documents, però no estam per fer fotos buides de contingut”, ha afirmat Armengol, la qual ha manifestat sentir-se molt preocupada després de què el president no l’hi hagi explicat absolutament res dels plans que té el Govern.

La portaveu socialista ha traslladat al president la petició de que abans d’una pujada indiscriminada d’imposts i més retalls en salut i educació, Bauzá utilitzi la reunió que mantindrà avui amb Mariano Rajoy per reclamar els 640 milions d’euros que el Govern Central té pendents de pagament a les Illes Balears. Armengol ha detallat que als 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat hi ha que incloure els 400 milions d’inversions estatutàries de l’any 2011 que Bauzá no ha reclamat a Madrid. A més, ha demanat que es rebaixi l’objectiu del dèficit fixat ja que del contrari els retalls sobre els serveis públics seran letals.

La portaveu socialista ha recordat que abans d’una pujada d’imposts que afecta a tots els ciutadans per igual, sigui quin sigui el seu nivell de renda, el PSIB-PSOE ha demanat en reiterades ocasions una pujada d’imposts a les rendes més altes. Armengol ha criticat que mentre el Govern vol posar el cèntim sanitari per a tothom, es nega a un impost que grava els patrimonis superiors als 700.000 euros. La portaveu Armengol ha explicat que el Grup Socialista té registrada en el Parlament una proposta de reforma fiscal per a que pagui qui més recursos té, així com un impost mediambiental per empreses contaminants, i que el PP es nega a aplicar.

Finalment, Armengol també ha demanat a Bauzá la necessitat de més governança per part de l’Executiu, amb més pactes i més diàleg amb els agents socials, institucions i partits polítics. Armengol ha exigit al president la seva compareixença davant el Parlament per a explicar els plans que té el Govern per fer front a l’actual crisi i les mesures que vol adoptar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube