Imprimeix
PDF

El Parlament aprova a iniciativa del PSIB-PSOE que el Govern elabori un Pla d'Ocupació Juvenil

Bonet en comissióEl Parlament de les Illes Balears ha instat al Govern a presentar un Pla d'Ocupació Juvenil, gràcies al suport de tots els grups polítics a una proposició no de llei del Grup Socialista. 

Balears té una de les taxes d'atur juvenil més altes d'Espanya”, ha defensat el diputat Cosme Bonet en la comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans. Segons estudis recents, Balears té una taxa de desocupació del 43% entre els joves, per damunt el 41,6% de la mitjana estatal.

 La inserció laboral dels joves és des de fa temps una de les assignatures pendents del mercat laboral, però la crisi econòmica ha empitjorat notablement la situació” , ha reconegut. Precisament per això, Bonet ha considerat que “ara més que mai és més necessari posar en marxa iniciatives i polítiques actives d'ocupació”. 

Durant la seva exposició, Bonet ha recordat altres iniciatives aprovades en el Parlament per impulsar l’ocupació juvenil i en aquest sentit ha destacat que la moció aprovada en el Ple del Parlament el passat dimarts sobre ocupació ja es va aprovar un punt per instar al Govern a elaborar i posar en pràctica un pla específic per a l’ocupació de persones joves amb especial atenció a la formació.  

Programes de segona oportunitat

Per altra banda, la diputada socialista Rosamaría Alberdi, ha defensat en la Comissió de Cultura, Educació i Esports que es posi en marxa un Pla Integral de Formació de segona oportunitat, per que els que han abandonat els estudis puguin tenir una titulació i també per als que han de millorar la seva formació per adaptar-se al nou mercat laboral. 

Alberdi ha lamentat el vot en contra del PP a la iniciativa i ha recordat que els programes de segona oportunitat reforcen l'educació i formació per lluitar contra l'exclusió social vinculada a l'exclusió educativa que pateixen alguns col·lectius. “Davant l'enorme taxa d'atur juvenil i davant l'alt abandonament escolar prematur a Balears (44,3% , xifres del 2007), els socialistes consideren imprescindible posar en marxa un pla d'aquest tipus.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube