Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "El PP puja els imposts a tots però manté els privilegis d'uns pocs"

Pilar costa vagaPalma, 30 de març 2012.- El Govern del Partit Popular ha consumat avui el
major engany als ciutadans de les Illes Balears, aprovant una pujada d'imposts
indiscriminada a tota la ciutadania, en contra de les seves promeses i del seu
programa electoral. "El PP ha elegit pujar els imposts a tota la ciutadania, en
ves de llevar privilegis a les rendes més altes", ha denunciat Pilar Costa,
portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

El Consell de Govern ha autoritzat una pujada d'imposts que afecta directament a tots els ciutadans i ciutadanes, amb figures com aquest nou impost de 4,8 cèntims per litre de benzina, que pagaran principalment les classes mitges i treballadores.

La resposta del Partit Popular a l'actual situació econòmica és imposar a la ciutadania "més imposts i més retalls, i dur més gent a l'atur", ha opinat la diputada eivissenca. Aquestes mesures faran que la situació "difícil" de moltes famílies es torni "inassumible". Són unes mesures "totalment injustes",
perquè es sumen a la pujada general del IRPF decidida pel PP a nivell de tota Espanya i, a la vegada, no es toquen en absolut els privilegis de les rendes més altes, ha afegit.

El Partit Socialista ha proposat, en múltiples ocasions, al Govern del PP, que pugi els impostos als més rics i a les grans fortunes abans de donar una destralada mortal a les classes treballadores. En concret, els socialistes defensen que es deixi de bonificar el 100% de l'impost de patrimoni als
patrimonis superiors als 700.000 euros, o que es pugi el tram de l'IRPF a les rendes més altes.

Precisament la setmana que ve es discutirà al Parlament de les Illes Balears una Proposició No de Llei del Grup Socialista en aquest sentit.

Sembla que el Govern Bauzá ha afegit avui un nou impost, que segons la nota del Consell de Govern, aprova un "increment del tipus impositiu del 4 al 8% de l'Impost de Transmissions que grava la compravenda de cotxes de segona mà per a vehicles de més de 16 CV."

"Diem sembla perquè el Govern ha assegurat que es tractava del mateix paquet de mesures que va anunciar l'altra dia, però que en cap cas parlava de gravar els cotxes de segona ma", ha explicat Costa.  Aquesta és una prova més de que el "Govern va d'un costat a l'altre, improvisant  constantment", sense tenir un full de ruta clar. I sobre tot, amb una absoluta manca de transparència i de diàleg.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube