Imprimeix
PDF

Els socialistes defensen que la zonificació "no empobreix ningú perquè qui tenia llicència podrà seguir fent lloguer turístic"

Cosme Bonet i Marc López zonificació AlgaidaEls Socialistes de Mallorca han iniciat una sèrie de reunions informatives a les comarques de l'illa per explicar la zonificació del lloguer turístic i resoldre dubtes. La primera d'elles, oberta a la ciutadania, s'ha celebrat al Casal Pere Capellà d'Algaida amb el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i el secretari tècnic del Departament de Territori i Infraestructures.

La primera idea que ha volgut aclarir Bonet és que la zonificació del lloguer turístic és provisional, pel fet que encara no és vigent perquè només s'ha aprovat inicialment però també perquè és una regulació que acabarà de definir el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics. En qualsevol cas, el socialista ha considerat molt important deixar clar que "aquesta normativa no empobrirà a ningú perquè qui tenia llicència atorgada o en tramitació podrà seguir llogant com ho estava fent fins ara".

Bonet ha insistit en què la zonificació "era necessària tenint en compte que la regulació que havia fet el PP sobre aquesta activitat econòmica era mínima i prohibia el lloguer turístic als habitatges plurifamiliars, tot i que després, tal com han reconegut, feien els ulls grossos i no aplicaven la seva pròpia llei".

Unes incoherències que ara es resolen amb la nova normativa, amb la qual "posam ordre per preservar el caràcter propi dels nostres municipis i evitar que es converteixin en parcs temàtics", ha explicat Bonet.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el secretari tècnic del Departament de Territori i Infraestructures, Marc López, qui ha avançat que "pels socialistes el més essencial és trobar l'equilibri entre la dificultat existent per accedir a un habitatge digne, sobretot per als joves, i aquelles que tenen el lloguer turístic com un complement econòmic necessari".

En qualsevol cas, els socialistes s'han mostrat oberts a incloure propostes que millorin la zonificació inicial tenint en compte que "aquesta setmana estam en contacte amb els ajuntaments per tal que en el termini d'un mes puguin fer les seves al·legacions", ha remarcat López.

En la trobada, que ha estat oberta a tota la ciutadania, també s'han resolt tots els dubtes plantejats pels assistents.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube