Imprimeix
PDF

Els socialistes proposen un gran pacte d'Estat en matèria d'habitatge per donar continuïtat a les polítiques pioneres d'aquesta legislatura

TPQI Habitatge ManacorEls socialistes han celebrat un acte a la Sala SACMA de Manacor per explicar tot allò que s'està fent per donar solució a la problemàtica de l'habitatge de l'illa, el mateix dia en què s'aprovava la primera llei d'Habitatge de la comunitat autònoma.

Una llei pionera, tal com ha explicat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, perquè "podrem destinar a lloguer social els habitatges buits dels grans tenidors, que hauran de cedir a l'administració per un període de tres anys en cas de necessitat d'habitatge".

A més a més, la nova normativa també regula per llei el dret a un habitatge digne i la pobresa energètica, per la qual cosa no es podrà tallar la llum a ningú que no pugui pagar-la.

Una sèrie de mesures, juntament amb el Pla d'Habitatge, per les quals Pons ha demanat "continuïtat a tot el que estam fent, perquè només es fa política pública d'habitatge quan governam els socialistes". En aquest sentit, el conseller socialista ha proposat un gran Pacte d'Estat en matèria d'habitatge "per construir 5.000 habitatges públics en 10 anys governi qui governi", un pacte al qual "la dreta no ha volgut sumar-se".

De fet, Pons ha posat de manifest la necessitat d'augmentar el parc públic d'habitatge de Balears, que actualment és de 1.800 habitatges i que "enguany incrementarem en un 30% amb la construcció de 511 nous habitatges socials", tot recordant que "a partir d'ara l'Impost del Turisme Sostenible també ajudarà a pal·liar la manca d'habitatge públic de les illes".

Tot això contrasta amb la política de Biel Company i del PP la passada legislatura, qui "no va fer cap promoció nova, ni cap ajuda pel lloguer, només es va limitar a vendre solars habilitats per fer habitatge públic, per la qual cosa és més necessària que mai la continuïtat en tot el que estam fent".

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, ha avançat que l'objectiu dels socialistes és que "tothom pugui accedir a un habitatge digne a un preu digne", tenint en compte que aquesta legislatura "hem fet front a les grans necessitats de Balears i ara posam fil a l'agulla per garantir l'accés a l'habitatge, la qual cosa no interessava al PP".

Des de l'òptica jove, el secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, ha celebrat la construcció de 511 nous habitatges públics i les noves ajudes pel lloguer perquè "a dia d'avui els joves han de destinar el 136% del seu sou a pagar un lloguer, mentre que el que toca seria dedicar-hi un 30%".

A més a més, López ha recordat que aquesta legislatura també "hem afrontat la regulació del lloguer turístic, de forma valenta i sempre des de la perspectiva de facilitar i garantir l'accés a l'habitatge".

Finalment, la secretària general dels Socialistes de Manacor, Núria Hinojosa, ha criticat que amb una problemàtica com aquesta la batlessa del municipi ni tan sols s'hagi posat en contacte amb la conselleria de Territori per trobar solucions comunes en el cas de Manacor, per la qual cosa s'ha compromès a què "serem els socialistes els que agafem aquesta bandera".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube