Imprimeix
PDF

Els socialistes defensen el seu model de serveis socials, que ja ha permès crear 380 noves places per a persones dependents mentre el PP no en va fer cap en quatre anys

TPQI Social FelanitxEls socialistes han explicat a Felanitx el seu model de serveis socials que estan implantant des de les institucions, i que ja ha permès crear 380 noves places per a persones dependents, comparables a les zero places que va crear el PP la legislatura passada.

Així ho ha explicat el secretari d'Idees i Programes del PSIB-PSOE i vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, qui ha defensat la necessitat de seguir governant quatre anys més perquè "tenim les idees clares en matèria de benestar social i la forma de dur-les a terme, a diferència de la dreta que aposta per la privatització de serveis i la beneficència".

De Juan ha situat a Felanitx com l'exemple de model serveis socials que es vol estendre a tota l'illa de Mallorca, en el qual "els serveis socials s'adapten a les persones i no al contrari, de manera que els serveis públics es converteixen en una eina per donar solució als problemes de les persones i no en un fi en sí mateix".

L'exemple més clar d'aquest nou model, tal com ha argumentat, De Juan, és la posada en marxa del Servei d'Atenció Domiciliària, amb el qual "en 8 mesos ja atenem a 115 persones i demostram que les persones estan millor ateses a casa seva".

Però la petjada dels socialistes per garantir els drets i el benestar social és molt més ampla, tal com ha deixat clar la secretària de Serveis Socials del PSIB-PSOE, Bea Gamundí, posant d'exemple un nou dret subjectiu com és la Renda Social Garantida "a la qual destinam 16 milions d'euros anuals, als que hem de sumar la inversió en el Fons d'Emergència Social per a les escoles".

Gamundí també ha destacat la reactivació de la Llei de la Dependència, que des que governen els socialistes "hem augmentat un 45% el nombre de beneficiaris, després de quatre anys amb el PP en els quals no es va fer res en aquest àmbit més que aplicar unes retallades salvatges".

Unes retallades que s'han revertit aquests tres anys, ja que tal i com ha apuntat Gamundí, "hem incrementat en un 20% la despesa social del Govern".

Finalment, la secretària de Drets Socials dels Socialistes de Mallorca, María Ángeles Fernández, ha destacat el model de serveis socials propi dels socialistes "que està permetent garantir els drets i millorar la qualitat de vida també de la nostra gent gran".

Per part seva, el Secretari General dels Socialistes de Felanitx, Joan Aznar, qui ha celebrat que "el proper divendres serà una realitat la reobertura de l'Hospici, una de les fites que ens vam plantejar els Socialistes de Felanitx quan vam entrar a governar i que el PP va decidir tancar".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube