Imprimeix
PDF

Presentació del llibre "La presó de Can Mir"

DSC 0134 Un centenar de persones participaren ahir en l'acte de presentació del llibre "La Presó de Can Mir", de Manel Suárez Salvà, en el casal Pere Capellà d'Algaida. El batle d'Algaida, Francesc Miralles, i  l'ex-secretari general del PSIB-PSOE i actual senador autonòmic, Francesc Antich, varen fer la presentació de l'obra, que narra la història d'aquesta presó feixista instal·lada en un magatzem de fusta i ferro, durant la guerra civil a Mallorca.

Després va intervenir Manel Suárez, l'autor del llibre, qui va donar detalls del que havia pogut descobrir d'aquesta presó, ubicada on ara hi ha la sala Augusta, en el centre de Palma. Per aquesta presó, una de les més dures de l'Estat espanyol, passaren unes 2.000 persones, que vivien allà concentrades en unes condicions de salubritat infrahumanes, fins al seu tancament en els anys 40. Suárez va recordar les tortures i el tractament que allà rebien els detinguts republicans per part de les forces feixistes.

Aquest acte s'emmarca dintre d'una sèrie d'activitats de la Setmana d'Homenatge a la Memòria Democràtica organitzada pel PSIB-PSOE, amb motiu del 76è aniversari de la proclamació de la II República.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube