Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà mocions a tots els ajuntaments per paralitzar "de manera immediata" els desnonaments

Xisco Miralles Francesc Miralles: "El Reial Decret no soluciona el problema en la seva dimensió real, ja que exclou moltes famílies que seguiran sofrint igual que ara la seva dramàtica situació"

Palma, 16 novembre 2013.- El PSIB-PSOE presentarà en tots els ajuntaments de les Illes Balears una moció per demanar la suspensió o paralització de manera immediata de tots els procediments d'execució hipotecària o desnonament. Així ho ha anunciat avui Francesc Miralles, secretari de Política Municipal de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

"El Reial Decret aprovat pel govern d'Espanya no soluciona el problema en la seva dimensió real, ja que exclou moltes famílies que seguiran sofrint igual que ara la seva dramàtica situació" ha opinat Miralles, que també és batle d'Algaida. El socialista recorda que la moratòria retarda el desnonament dos anys, però la resta de l'execució segueix endavant. "A més, aquesta norma és tan restrictiva que seran més les famílies que no s'hi podran acollir que les que realment podran fer-ho", ha dit.

Per això, els socialistes, conscients de la gravetat de la situació que estant vivent moltes de persones i de la necessitat extrema d'acabar amb aquest drama, demanaran a les entitats bancàries que "suspenguin o paralitzin de forma immediata tots els procediments d'execució hipotecària que s'estiguin tramitant en aquest terme municipal respecte d'habitatges habituals".

Sinó, demana que l'Ajuntament cancel·li "tots els comptes corrents i demés dipòsits i productes contractats amb aquelles entitats que no suspenguin tots els procediments d'execució hipotecària i/o desnonaments que s'estiguin tramitant en aquest terme municipal respecte d'habitatges habituals".

Igualment, la moció "insta al Govern espanyol a que modifiqui la Llei Hipotecària actual per evitar que aquestes situacions es tornin a repetir en el futur i evitar l'abús i el desequilibri entre els drets dels bancs i els dels ciutadans." També demanen els socialistes al Govern espanyol que rectifiqui el Decret , fent possible la renegociació de les hipoteques, evitar la pèrdua del seu habitatge, establir les dacions en pagament que permetin tenir una segona oportunitat i obligar als bancs a posar en lloguer social els seus immobles.

Els socialistes presentaran a tots els ajuntaments de les illes aquesta moció. Una vegada aprovada, s'enviarà una còpia a les entitats bancàries amb les que l'ajuntament tengui comptes corrents oberts i demés dipòsits i productes contractats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube