Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia l'actitud “obscurantista” del PP que ha volgut amagar l'arribada il·legal de fems a Mallorca que ni tan sols servirà per garantir que no pujarà la taxa

garau garrido consell de mallorca gener 2013Jaume Garau ha demanat a l'equip de govern del Consell de Mallorca que actuï amb "transparència per informar a la ciutadania dels efectes que tendrà cremar uns residus dels que no sabem res, ja que venen de Sabadell però ni tan sols es generen a aquesta localitat". 

 

El PSIB-PSOE ha denunciat avui l'actitud "obscurantista" del Partit Popular del Consell de Mallorca que ha volgut amagar l'arribada il·legal de la primera càrrega de fems a Mallorca "sense cap tipus d'informe medi ambiental ni jurídic i sense realitzar els tràmits adients per autoritzar el tractament d'aquests residus", com han denunciat els socialistes en reiterades ocasions.

El que és més greu pel portaveu socialista del Consell de Mallorca, Jaume Garau, és que "el PP converteix Mallorca en el femer d'Europa amb la promesa de davallar la taxa de residus, però ni han davallat la taxa ni tan sols servirà per garantir la seva congelació", com ha assegurat avui mateix l'empresa concessionària Tirme.

Jaume Garau, ha demanat a l'equip de govern de Maria Salom que actuï amb "transparència" i realitzi tots els informes i controls corresponents per tal "d'informar a la ciutadania dels efectes que tendrà cremar aquests residus a la nostra illa".

Tant Jaume Garau com el diputat socialista Cosme Bonet s'han queixat d'aquesta falta d'informació criticant que "ni tan sols han dit de què estan composts aquests residus ni on s'han generat, perquè sabem que no es generen a Sabadell, sinó que aquesta planta només ha actuat d'intermediària" i han qualificat de "molt greu que ni el Consell de Mallorca ni el Govern de les Illes Balears hagin realitzat cap dels controls necessaris".

El Grup Socialista del Consell de Mallorca també ha sol·licitat el contracte de Tirme amb l'empresa que proveeix els residus per conèixer l'acord i "veure si així podem descobrir quins residus arribaran a la nostra illa i on es generen".

Els socialistes del Parlament de les Illes Balears i del Consell de Mallorca han denunciat que "si es cremen a Mallorca aquests residus, el Consell estarà incorrent en una il·legalitat, ja que l'empresa concessionària no té els permisos necessaris per fer-ho".

Per això, els socialistes estan estudiant presentar una denúncia formal davant el SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil) i davant la Conselleria de Medi Ambient si s'arriben a tractar els residus sense que s'hagi modificat el contracte entre el Consell de Mallorca i Tirme, és a dir, de forma il·legal.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube