Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà mocions als ajuntaments contra la modificació de la Llei d'interrupció voluntària de l'embaràs

Grup Dones FSMSílvia Cano: "El PP ultraconservador ens vol tornar a la Mallorca de fa 30 anys, on les dones que s'ho podien pagar se'n anaven a Londres i les que no podien, es jugaven la salut i la vida aquí". El PSIB-PSOE presentarà a tots els ajuntaments de Mallorca una "Moció en defensa del dret a la lliure decisió de les dones", davant la imminent reforma de la Llei d'interrupció voluntària de l'embaràs que vol fer el ministre Gallardón.

 "El PP ultraconservador i ultra-catòlic vol que els metges i els bisbes tornin a tutelar les dones i les seves decisions" ha denunciat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, durant la reunió, avui matí, del Grup de Dones de Mallorca.

Les dones socialistes han expressat el seu "rebuig més absolut aquesta llei que lleva a les dones el dret a decidir i va inclús més enrere que la llei de 1985. Ens volen dur 30 anys enrere, a una Mallorca on les dones que podien se'n anaven a Londres, i les que no podien, es jugaven la salut i la vida aquí", ha explicat Cano.

La secretària general dels Socialistes de Mallorca ha exigit tres coses molt concretes, que recull la moció que serà presentada als ajuntaments. En primer lloc, "que es respecti el nostre dret a una maternitat lliure, conscient i decidida, el que implica que les dones decideixin sobre el seu embaràs, i que aquesta decisió conscient i responsable sigui respectada".

En segon lloc, els socialistes demanen que es respecti l'aconfessionalitat de l'Estat espanyol, tal com ho marca la Constitució espanyola. "Les lleis no les poden fer els bisbes, i menys en contra dels drets de les dones i d'una conquesta social", ha opinat Cano.

Finalment, el PSIB-PSOE demana que es paralitzi aquesta proposta de reforma profundament regressiva i ultraconservadora, que està suscitant molts de dubtes i mobilitzacions, inclús dintre dintre del propi Partit Popular.

"En definitiva, exigim respecte" ha dit Cano, en la reunió a la que han assistit una vintena de persones i on també s'ha analitzat la anunciada Llei de protecció de la maternitat que prepara el Govern de les Illes Balears.

En el Grup de Dones també hi participen homes interessats i implicats en la lluita per la igualtat entre homes i dones.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube