Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix millor dotació de la unitat canina de Bombers perquè no es torni a posar en risc cap vida

Dalmau i GarauJaume Garau en referència a l'actuació negligent de la direcció política dels Bombers de Mallorca: "La mala gestió surt molt cara i, a més, pot acabar costant vides."

El Grup Socialista del Consell de Mallorca considera que la direcció política i tècnica dels Bombers de Mallorca va actuar de forma "negligent" en l'operació de recerca d'una persona que es va perdre a Sóller, fa unes setmanes.

"Una vegada estudiat el cas, la conclusió és que hi va ver una gran negligència en la gestió política del Servei de Bombers de Mallorca, per tal d'estalviar un doblers i no pagar hores extra a la persona especialitzada en aquest tipus de recerques amb cans", ha explicat Jaume Garau, portaveu del Grup de Consellers Socialistes. La problemàtica per l'ampliació de les hores laborals als funcionaris i l'obsessió per estalviar varen fer que aquesta persona estigues gairebé 40 hores perduda per la muntanya sense que s'activàs la unitat canina, que després la va trobar en només 40 minuts.

Garau ha considerat que "aquest fet és molt greu i no s'ha de tornar a repetir". Precisament ara que estam en temporada d'estiu, hi ha molts de turistes que fan excursions i el servei ha d'estar preparat i disponible per reaccionar quan faci falta.

Per aquest motiu, els socialistes presenten en el plenari de la setmana que ve una proposta perquè s'ordeni correctament i s'augmenti la dotació de la Unitat Canina dels bombers de Mallorca, que estigui disponible i surti en cada ocasió que es produesqui una situació similar. Igualment, el PSIB-PSOE vol que un grup d'experts elabori els protocols d'actuació per a tots els casos d'emergències que es puguin presentar.

Reprovació del conseller Coll per la seva mala gestió

Els socialistes demanaran també la reprovació del conseller Coll, que és el responsable de les decisions polítiques i de que els bombers no tenguin cap de servei des de fa gairebé un any. "El Sr. Coll i el director insular Amengual prenen decisions polítiques i tècniques quan cap dels dos està preparat per això", ha recordat Garau.

De fet, el socialista ha recordat que "la mala gestió surt molt cara i, a més, pot acabar costant vides". En aquest cas precís, des que es va donar l'alarma, diumenge horabaixa, fins al dimarts matí, quan es va mobilitzar la unitat canina, aquesta persona va estar perduda, amb una mobilització de personal important. Apart del drama de deixar a aquesta persona perduda innecessàriament tantes hores, a nivell econòmic, no està clar si l'estalvi de les hores extra de la unitat canina compensen la mobilització d'altres efectius.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube