Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP responsabilitat i que deixi de fer trampes, davant sentència TSJIB sobre Sa Ràpita

MercedesMercedes Garrido: "El PP acaba amb el territori i amb la confiança dels inversors en aquesta illa perquè crea una gran inseguretat jurídica amb les seves trampes per intentar fer via i evitar l'exposició pública". Els socialistes demanen que es rectifiqui immediatament la modificació del Pla Territorial i que el Consell no recorri la sentència davant el Suprem.

El PSIB-PSOE s'ha mostrat satisfet per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que anul·la l'acord del Consell de Mallorca que va autoritzar la construcció d'un hotel de luxe a Son Durí (Sa Ràpita). "Aquesta sentència dóna la raó a la societat civil i als partits polítics de la oposició, que ja varem advertir al Govern del Consell que d'aquesta manera tramposa no es podia modificar el Pla Territorial de Mallorca", ha declarat la portaveu socialista adjunta en la institució, Mercedes Garrido.

El Consell va considerar que canviar 2 per 21 hectàrees era una correcció d'errades, quan en realitat "haurien d'haver fet una modificació del Pla Territorial, la norma de planejament més important de Mallorca, amb tots els requisits i els procediments necessaris", ha dit Garrido. "Per guanyar temps i per evitar l'exposició pública del projecte, ara ens trobam en aquesta situació. Si haguéssim fet la tramitació correcta per modificar el Pla, ja estaria aprovat", ha afegit.

"Els inversors no poden confiar en el govern del PP, ni en el Sr. Bauzá ni en la Sra. Salom perquè fan les coses de forma tramposa, per la via de darrera. I les conseqüències són aquestes",ha apuntat.

Garrido ha considerat que "és una molt mala notícia" que el PP vulgui ara recórrer la sentència del TSJIB perquè el Suprem probablement confirmarà la decisió. "Què li direm a aquesta empresa si d'aquí 4 o 5 anys el Tribunal Suprem confirma la sentència i ja han començat a fer l'hotel, i ja ha fet malbé el nostre territori, i ja ha entrat dins la platja?". "El PP acaba amb el territori i amb la confiança dels inversors en aquesta illa perquè crea una gran inseguretat jurídica amb les seves trampes per intentar fer via i evitar l'exposició pública", ha opinat la consellera socialista.

Moció urgent al plenari perquè el Consell no recorri

El PSIB-PSOE ha demanat al PP que actuï de forma responsable i no presenti recurs a la sentència del TSJIB. El PSIB-PSOE i el grup MÉS presentaran, en el plenari de la setmana que ve, una moció d'urgència per reclamar al Consell que no recorri la sentència, que també obliga al Consell a assumir els costs del procediment. Amb la situació econòmica que tenim, ara el Consell, haurà d'assumir tot aquest cost", ha criticat Garrido, un cost que probablement també hagi de pagar en el cas de les denúncies plantejades en el mateix sentit pel PSIB-PSOE i el grup MÉS als tribunals.

Els socialistes consideren que el Consell ha d'executar de manera immediata el què diu la sentència i corregir la modificació que va fer del PT. I després, si vol tirar endavant amb aquest projecte, el Consell el què ha de fer és posar en marxa la modificació del Pla Territorial de Mallorca, "amb llum i taquígrafs, respectant tots els procediments i la exposició pública a la ciutadania".

Fer-ho d'amagat i amb trampes "crea una greu inseguretat jurídica cap als inversors de Son Durí, però també dóna un missatge de greu inseguretat jurídica, de greu atac al patrimoni per part Partit Popular, a tots els inversos que venen a l'illa", ha opinat Garrido.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube