Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que la Comissió "Tot(s) per sa Serra" deixi fora els partits de l'oposició

Serra de Tramuntana Conxa Obrador: "El Govern ha perdut una gran oportunitat de sumar tots els esforços, públics i privats en aquesta Comissió. La Serra és de tots i tots volem ajudar a la seva recuperació". El PSIB-PSOE va cercar la col·laboració i la implicació del PP en tot moment per declarar la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

El PSIB-PSOE ha lamentat avui que el Govern de les Illes Balears hagi convocat la primera reunió de la Comissió "Tot(s) per sa Serra" sense comptar amb la participació dels partits polítics de l'oposició. "El Govern ha perdut una gran oportunitat de sumar tots els esforços, públics i privats en aquesta Comissió. La Serra és de tots i tots volem ajudar a la seva recuperació", ha explicat la diputada socialista Conxa Obrador.

Ni el Grup Socialista del Parlament ni el Grup Socialista del Consell de Mallorca hem rebut cap informació ni cap convidada a participar en aquesta primera reunió de la Comissió, tot i que el conseller Gabriel Company va dir que es convidaria a tothom. De fet, la informació pública del Govern per anunciar la trobada diu que "la Comissió canalitzarà i agruparà totes les actuacions públiques o privades que es posin en marxa per recuperar la zona cremada per l'incendi forestal a la serra de Tramuntana."

"El Govern ha decidit que en aquesta comissió "Tot(s) per sa Serra" participin només uns quants, al manco de moment" critica Obrador. El PSIB-PSOE considera inaudit el comportament de l'Executiu des que es va produir l'incendi, ja que ni tan sols varen telefonar als grups de l'oposició per donar informació del què estava passant, com sí feia el govern socialista en el seu moment. L'Executiu és, sens dubte, qui té les eines i la informació, així com la responsabilitat de coordinar i informar a la resta de grups polítics, que també representen la voluntat del poble.

A més a més, cal recordar que el PSIB-PSOE va cercar en tot moment la col·laboració i la implicació del PP quan lluitava per declarar la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Els darrers dies s'han posat en marxa un gran nombre d'iniciatives públiques i privades per recollir fons i engegar el procés de recuperació de la Serra. Entitats i associacions diversos han començat a recaptar fons, que sens dubte podrien ser millor utilitzats de forma coordinada.

"Si l'entitat que ha de coordinar tots aquests esforços és aquesta Comissió, lamentam profundament que se'ns hagi exclòs, no sabem si només als partits polítics o també a les distintes entitats i organitzacions", ha afegit Obrador.

El PSIB-PSOE considera que el Govern del Partit Popular hauria d'intentar integrar a tothom, sobretot sabent que la recuperació i la regeneració de la Serra de Tramuntana pot durar moltes legislatures i, més envant, poden ser altres forces les responsables de seguir gestionant aquesta tasca, que és una responsabilitat històrica amb la Serra, amb el medi ambient i amb la ciutadania de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube