Imprimeix
PDF

El PSIB denuncia que l'Assemblea de Batles ha escenificat la falta de consens i de diàleg del PP a l'hora d'aplicar el TIL

Assemblea de Batles 8-11-13 okLa presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha negat a fer un recés durant l'Assemblea per tal d'arribar a un consens entre tots els batles i partits polítics.


El batle de Capdepera i Secretari d'Educació del PSIB, Rafel Fernández, ha dit que l'Assemblea de Batles "ha estat una demostració de la política que està fent el Consell de Mallorca de no escoltar els batles". Segons el socialista els batles del PP han anat allà a trair el manament que van aprovar els seus plenaris votant en contra de la moció en suport a la comunitat educativa "si el poble ha entregat un manament al batle aquest, per decència, l'ha de traslladar a l'Assemblea". Així i tot, els batles del PP han mostrat una vegada més una falta absoluta de voluntat per dialogar votat de manera automàtica en contra de la moció excepte el batle d'Alcúdia, que ha votat a favor.

Aquesta falta de voluntat per dialogar ha quedat manifestada quan els batles socialistes i també d'altres formacions han demanat una aturada per consensuar la moció i han rebut un no per resposta "la presidenta del Consell ha deixat molt clar que el fòrum de batles no era el lloc adient per xerrar d'un tema que no era competència dels batles". En aquest sentit Rafel Fernández ha defensat que "hem demanat aquesta aturada perquè la comunitat educativa es mereixia el suport dels batles però el PP han seguit amb la seva manera de fer política d'esquena al poble".

Fernández ha defensat la necessitat que la comunitat educativa participi en el procés de reforma de l'educació perquè "els batles no sabem de tot i per tant s'ha d'escoltar els professionals". En aquest sentit, el socialista ha denunciat que s'ha vetat l'accés a l'Assemblea d'un representat de la FAPA "una prova més de la falta de consens del PP, un tarannà que duu a la crispació que estam vivint en els darrers mesos".

Finalment el batle de Capdepera, Rafel Fernández, també ha criticat l'excessiu desplegament de seguretat que hi havia a les portes de la seu de la FELIB "hem demanat a Maria Salom que fes una ullada a defora ja que només era gent amb pancartes demanant la derogació del TIL i ells creien que eren violents".

Els socialistes han deixat clar que el que no han volgut fer és trair el manament que els ha duit fins l'Assemblea i per això han votat a favor de la moció en contra del TIL "la moció no és res de l'altre món, és un text objectiu i que reflecteix la situació actual".

El document ha estat rebutjat per 23 vots a favor i 31 vots en contra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube