Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que Cañete no aprofiti la seva visita a Mallorca per pronunciar-se sobre si permetrà o no les prospeccions petrolíferes

Consell Politica MunicipalEls Socialistes de Mallorca han celebrat un Consell de Política Municipal on s'han definit propostes per dinamitzar el turisme i on s'ha criticat les destructives polítiques del PP pel sector turístic mallorquí.

El PSIB-PSOE demana al ministre Cañete que aprofiti la seva visita a Mallorca per que aclari si permetrà o no les prospeccions petrolíferes a les costes de Balears. El candidat dels socialistes a les Eleccions Europees, Pere Joan Pons, ha dit que "és una bona ocasió perquè el ministre, candidat i empresari Arias Cañete es comprometi a aturar les prospeccions i quant abans millor".

En aquest sentit s'ha manifestat també la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Silvia Cano, qui ha assegurat que "el fantasma de les prospeccions no ajuda a la promoció turística de la nostra comunitat". Cano ha destacat que precisament és "el ministre del petroli, empresari i vinculat a empreses del sector del petrolífer" qui ha d'elaborar l'informe d'impacte mediambiental de les prospeccions. Per això els i les socialistes demanen a Cañete que aprofiti la visita a Mallorca per manifestar-se en contra de les prospeccions i es comprometi a aturar-les.

Propostes per un nou model turístic en el marc d'una Europa social

Els Socialistes de Mallorca han celebrat aquest matí un Consell de Política municipal per debatre propostes per establir un nou model turístic en el marc d'una Europa social. El candidat del PSIB-PSOE a les Europees, Pere Joan Pons, ha assegurat que "ens trobam amb les millors temporades turístiques però no atura de créixer la desigualtat social, i això s'ha de canviar des d'Europa".

En aquest sentit, Pons ha criticat que Europa ha acabat amb la política turística basada en el creixement, la sostenibilitat i el respecte a l'entorn. "Europa ens exigeix competitivitat extrema i nosaltres hem de cercar innovació i qualitat per dignificar el treball".

El gran problema pel turisme de Mallorca, segons Pons, és que vénen més turistes i s'acumula més riquesa, però es distribueix menys. Per això el PSIB-PSOE proposa aconseguir part de la gran quantitat de fons que Europa dedica al turisme per impulsar projectes que allarguin la temporada, millorin la qualitat de l'oferta, regenerin zones madures i ajudin a un millor repartiment de la riquesa.

Per canviar tot això, Pere Joan Pons ha dit que "el 25 de maig podem triar per primera vegada el President d'Europa i hem d'anar a votar perquè no podem permetre validar les brutals retallades del PP".

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha acusat a Maria Salom de "dur 3 anys sense saber gestionar un tresor com és la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat". La socialista assegura que la Presidenta del Consell ha permès una brutal caiguda del turisme d'hivern a Mallorca.

Sílvia Cano denuncia que venim de patir la pitjor temporada turística de la dècada i assegura que el màxim responsable és el PP "per la pujada de taxes aeroportuàries, la pujada de l'IVA turístic i cultural i retalls d'ajudes positives per al turisme sènior i que generen ocupació". A més a més, la secretària general dels Socialistes de Mallorca argumenta que "Salom també ha impulsat polítiques de destrucció del territori que no ajuden gens al desenvolupament turístic, i que Mallorca sigui el femer d'Europa n'és un exemple".

Finalment, Sílvia Cano ha defensat que l'alternativa socialista ha de passar per l'equilibri social, laboral i de respecte al nostre entorn. "El canvi ha de començar necessàriament el 25 de maig per dir-li a la dreta que estam en contra de les seves polítiques".

El Consell de Política Municipal s'ha celebrat a Son Caliu, Calvià, i ha comptat amb dues taules rodones. La primera, "Per una altra regulació del nostre model turístic en el marc d'una Europa social" ha comptat amb el candidat del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Pere Joan Pons, i amb el secretari general de la Federació d'Hostaleria de la UGT Balears, Antonio Copete. La segona taula rodona h estat sobre "Diversitat de producte turístic a Mallorca", i ha comptat amb Bel Oliver, diputada i membre de la Comissió de Turisme al Parlament, Alfonso Rodríguez, portaveu del Grup Municipal Socialista de Calvià, i Daniel Llobera, Tècnic del Pla Municipal de Turisme de Sencelles.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube