Imprimeix
PDF

Jesús Caldera demana una “reacció ciutadana” per acabar amb les polítiques de la desigualtat

Europees AlgaidaPere Joan Pons: "puc entendre que s'hagin de fer sacrificis, però que ens sacrifiquin és inacceptable".

El secretari d'Idees i Programes del PSOE, Jesús Caldera, ha demanat avui, a Algaida, una "reacció ciutadana" en les eleccions europees de maig per aconseguir un canvi en les polítiques imposades durant els darrers anys, les polítiques de la desigualtat.

"A Europa hi ha 18 milions de famílies que no tenen recursos, que no tenen cap tipus d'ingressos, per aquesta crisi derivada de la desregulació dels mercats financers, i de la crisi de la desigualtat", ha explicat Caldera. "Pensau que no hi ha recursos a Europa per garantir a aquestes famílies una renda mínima.? Si n'hi ha. Es pot fer. El què es necessita és una política diferent", ha afegit.

Caldera ha criticat amb duresa les desigualtats, i les actuals polítiques que "permeten que hagi gent que ho tengui tot i gent que no tengui rés".

Ha lamentat Caldera que, "la dreta europea, en connivència amb la dreta espanyola, han maltractat a Espanya" i han imposat polítiques que han ofegat l'economia, han obligat a tancar empreses que eren viables i han empès a tant gent a la pobresa. El socialista ha opinat que el què fa Europa "no són polítiques d'austeritat. Són polítiques econòmiques dolentes, que provoquen atur, destrueixen ocupació i destrueixen el nostre Estat del Benestar", i ha recordat que a Estats Units, fa temps que ja han abandonat aquesta obsessió pels retalls i l'estalvi i s'està creant ocupació i s'està ajudant a moure l'economia. Són polítiques "diferents" a les que s'han aplicat a Europa.

"Puc entendre que s'hagin de fer sacrificis, però que ens sacrifiquin és inacceptable" ha dit, per altra banda, el candidat del PSIB-PSOE a les eleccions europees, Pere Joan Pons, qui ha defensat retornar a un model d'Europa basat en l'Estat del Benestar, l'educació i els drets i llibertats que ens està llevant la dreta.

En aquest sentit, el candidat socialista ha criticat que "si a Balears tenim 152.000 aturats és perquè en lloc de fer polítiques d'ocupació retallam dèficit per fer polítiques europees". Pons ha recordat les més de 125.000persones en llistes d'espera sanitàries, les més de 50.000 famílies amb tots els seus membres a l'atur, i la pujada de la pobresa. "La gent ens està esperant. Jo vaig pel carrer,als mercats i la gent està esperant als socialistes", ha afegit.

Pons ha fet una crida a la mobilització dels progressistes perquè "no pot ser que el banc central europeu tengui més importància que el Parlament Europeu. A tot això, li hem de donar la volta", ha dit Pons.

Finalment, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha recordat que aquesta campanya és més important que mai perquè de cada vegada més decisions ens afecten en el dia a dia. "Amb aquesta deriva neoliberal europea, els drets s'han fet de pagament. L'Europa dels mercaders s'ha imposat a l'Europa de la ciutadania", ha afegit.

També han assistit a l'acte Teresa Riera, l'actual eurodiputada de Balears, el batle d'Algaida, Francesc Miralles, i el senador Francesc Antich, així com la secretària general dels Socialistes de Palma, Aina Calvo, a més de molts d'altres socialistes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube