Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons proposa garantir l'assistència sanitària pública tant a Espanya com a fora i establir un mínim pressupostari per sanitat i educació

PJ Thomàs i HilaEl candidat del PSIB-PSOE a les eleccions europees, Pere Joan Pons, ha proposat aquest matí garantir des d'Europa l'assistència sanitària gratuïta, pública i universal, tant a Espanya com a Europa. Pons ha defensat que "el ciutadà que surt més de 90 dies del país perd la seva targeta sanitària i nosaltres volem garantir que no perdi aquest dret".

Pere Joan Pons ha assegurat que la sanitat de Balears presenta un quadre crític. "En els darrers anys el sistema sanitari ha estat dinamitat, amb cartera de serveis modificada, co pagaments, i llistes d'espera de 124.000 persones a Balears", ha denunciat el candidat socialista.

Pons ha recordat també la mort d'Alpha Pam per la nefasta política sanitària dels dos darrers anys, i ha insistit en què els pensionistes ara paguen els medicaments quan abans no ho feien.

A més a més, el candidat del PSIB-PSOE ha dit que farà feina per establir un mínim pressupostari a Europa per educació i sanitat "perquè ara són dues monedes de canvi per retallar i complir el dèficit". Pons ha justificat la necessitat d'aquesta mesura en els darrers informes de la Unió Europea, que confirmen una pujada de 3 punts de les desigualtats.

Pere Joan Pons impulsarà també més investigació mèdica des d'Europa, i el reforç de la directiva de trasplantaments que està en vigor des de 2010.

Pons ha parlat del turisme sanitari. El socialista ha dit que "quanta millor assistència sanitària tenguem més visitants vendran a les Illes Balears perquè es sentiran més segurs". En aquest sentit, Pons ha explicat que "les persones que venen aquí són ciutadans europeus i per això defensarem una sanitat pública, gratuïta i universal per Espanya i per Europa".

Finalment , el candidat del PSIB-PSOE ha demanat el vot pel partit socialista perquè " a Europa tenim un quadre de comandament que ens obliga a complir unes exigències determinades". Per això, diu que si volem canviar les polítiques sanitàries de Balears, primer hem de canviar les d'Europa.

Pere Joan Pons participarà avui horabaixa en un acte sectorial d'educació amb el portaveu socialista d'Educació al Congrés, Mario Bedera, després farà un "Cafè per Europa" a Alcúdia, i finalment participarà a un debat electoral a IB3 Televisió.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube