Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons: “S'han de restituir els fons de les beques Erasmus per que els joves puguin explicar i gaudir d'Europa”

Europees educacióLes polítiques de retallades avalades des dels governs de dretes de Brussel·les i Madrid s'ha acarnissat especialment amb l'educació i el coneixement, especialment amb aquelles iniciatives públiques que persegueixen la universalització de l'educació de qualitat, i per tant, la promoció de la igualtat.

En aquest sentit el programa socialista per aquestes eleccions europees inclou que "les inversions en I+D, en innovació i en educació no computin a efectes de dèficit públic, sinó que siguin considerades com a inversions productives", com ha destacat Pons.

De la mateixa manera, un dels objectius de la pròxima legislatura 2014-2020, en matèria educativa és el de la recuperació de l'esforç en inversió en ciència i innovació, fins arribar a un 3% del PIB el 2020. Així mateix Pere Joan Pons ha reclamat del Govern espanyol que es recuperin els fons d'inversió que s'han eliminat per a les beques europees universitàries Erasmus: "Des del 2011 s'han retallat els fons per les Erasmus de 64 a menys de 20 milions d'euros, i demanam ara que es restitueixin", ha assenyalat el candidat socialista.

De la seva banda Mario Bedera ha assenyalat la importància de que qualsevol reforma legislativa en matèria educativa ha de comptar amb un alt grau de consens entre la comunitat de l'ensenyament. Si no és així, "qualsevol intent està condemnat al fracàs", ha detallat Bedera, per qui la llei -educativa- de Pilar del Castillo va fracassa, la llei Wert fracassarà, i també ho farà el TIL a Balears", precisament per no tenir el suport de la comunitat educativa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube