Imprimeix
PDF

El Consell Polític dels Socialistes de Mallorca aprova impulsar un Pla d'Alimentació Infantil

Sílvia Cano CPSílvia Cano: "també hem acordat defensar una profunda reforma constitucional que blindi els drets socials, actualitzi el model territorial i obri el debat sobre el model d'estat".

Els Socialistes de Mallorca han celebrat un Consell Polític extraordinari, màxim òrgan de decisió entre congressos, on s'ha guardat un minut de silenci en memòria de la darrera víctima per violència masclista, en mostra del rebuig del PSIB-PSOE als fets ocorreguts aquest dilluns a Sóller.

El Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca ha aprovat un compromís per impulsar un Pla d'Alimentació Infantil perquè cap infant quedi desatès i es mantenguin oberts durant l'estiu els menjadors escolars. La secretària general, Sílvia Cano, ha explicat que "volem que amb aquest pla les famílies més vulnerables tenguin les necessitats bàsiques d'alimentació cobertes, garantint les menjades diàries".

Cano argumenta que segons les darreres dades publicades més de 65.000 nins i nines a les Balears que viuen sota el llindar de la pobresa. Davant aquesta realitat, el PSIB-PSOE presenta demà una moció al Consell de Mallorca i també ho farà a tots els municipis de Mallorca, perquè les institucions permetin obrir els menjadors escolars també durant l'estiu. "La nostra prioritat és la pobresa infantil, que no se'n va de vacances", ha conclòs Sílvia Cano.

D'altra banda, el Consell Polític dels Socialistes de Mallorca ha aprovat una proposta de resolució per defensar "una profunda reforma constitucional que blindi els drets socials, actualitzi el model territorial i obri el debat sobre el model d'estat". La secretària general de la FSM ha defensat que "vivim en una democràcia plenament consolidada i la societat demana participar de les decisions més importants que els afecten".

Per això, els Socialistes de M allorca proposen una reforma constitucional en profunditat, on s'obri la possibilitat de realitzar una consulta no vinculant sobre el model d'estat o bé una votació en referèndum de la pròpia reforma constitucional. "Aquesta reforma constitucional profunda ha de fer una aposta decidida per un estat federal i ha de blindar els drets socials, contemplats en la Constitució", ha afegit Sílvia Cano.

Finalment, el Consell Polític de la FSM ha aprovat una resolució defensa unes "condicions laborals dignes que impliquin més salari si es fan més hores de feina", ha dit Cano. La secretària general dels Socialistes de Mallorca ha defensat que "s'ha de negociar un conveni d'hoteleria en condicions justes i dignes". Tot això, ha assegurat, front els abusos explotacions laborals i càrregues de feina impossibles "que no es poden ni tolerar ni consagrar via conveni".

Per això, el PSIB-PSOE proposa que la previsió d'una bona temporada turística es tradueixi en millors salaris i condicions de feina pels milers de treballadors i treballadores del sector.

El Consell Polític s'ha reunit també per analitzar els resultats electorals de les eleccions europees i per debatre el calendari de congressos en vista de la celebració d'un Congrés Extraordinari del PSOE els propers 26 i 27 de juliol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube