Imprimeix
PDF

Manifest del PSIB-PSOE Mallorca pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBI 2014

socialistes OkAvui, 28 de juny, es celebra a tot el món el Dia de l'Orgull LGTBI (lèsbic, gai, transsexual, bisexual i Intersexual). Una commemoració nascuda el 1969 a Greenwich Village de Nova York per la rebel•lió ciutadana contra la injustícia, la discriminació, la fustigació i la constant persecució social i policial i que va originar un moviment pels drets civils i els drets sexuals a tot el món; una commemoració que no és una altra cosa que la visibilització d'una realitat social sempre reprimida i marginada.

Atès que l'orientació sexual i la identitat de gènere segueixen sent objecte de persecució legal en molts països com posen de manifest els informes de ILGA i d'Amnistia Internacional, aquest any 2014 ha estat dedicat per les organitzacions de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i Intersexuals espanyoles a el "Reconeixement dels Drets Humans de les persones LGTB al món". Actualment, les relacions afectiu-sexuals a persones del mateix sexe i/o gènere són perseguides en 76 països, i castigada amb pena de mort a Aràbia Saudita, Iran, Iemen, Mauritània, Sudan, Afganistan i alguns estats de Somàlia i Nigèria, i recentment, Brunei s'ha sumat a la ignominiosa llista de països que condemnen a mort a les persones homosexuals.

A Europa la situació no és molt millor. A alguns països de l'Est, com Rússia, violen constantment els drets humans de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, perseguint i reprimint fins i tot el seu dret de manifestació i de llibertat d'expressió. A alguns països Àfrica proliferen les legislacions contra les persones LGTBI i de les persones que defensen els seus drets, amb especial virulència a Nigèria, Uganda i Camerun.

Aquestes legislacions vénen impulsades per la ignorància, el prejudici i l'integrisme religiós que cada vegada cobra un major protagonisme en aquests països, obligant al 15% de la població a viure una vida fictícia, que no els pertany; a témer per la integritat de les seves vides pel fet de ser o d'estimar d'una forma no normativa.

En aquest dia convé recordar que el Govern espanyol, sota la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero, va ser un dels governs copatrocinadors de la Resolució 17/19 aprovada el 17 de juny de 2011 pel Consell de Drets Humans de l'ONU en la qual instava a la seva Alta Representant a abordar com la legislació internacional pot aplicar-se per acabar amb la violència i les violacions dels drets humans basades en l'orientació sexual i la identitat de gènere. Aquesta primera i històrica Resolució també demanava als països membres que actuïn per posar fi als actes discriminatoris o violència per motius d'orientació sexual i identitat de gènere.

Posar fi a la violència i la discriminació contra les persones a causa de la seva orientació sexual i identitat de gènere és un gran repte en matèria de drets humans per a Nacions Unides. Per això, considerem inacceptable que l'Assemblea General d'aquest organisme vagi a estar presidida a partir de setembre, a proposta dels països africans, pel ministre d'Exteriors d'Uganda, Sam Kutesa, un dels impulsors de la llei ugandesa que condemna a cadena perpètua a les persones LGTBI i persegueix sistemàticament als defensors dels drets humans de les persones LGTBI. Al nostre país, a través d'una acció promoguda pel periodista Jon Sistiaga després de gravar el documental "La caça a l'homosexual" en 2013, més de 235.000 ciutadans i ciutadanes, van sol•licitar al Govern Español que intervingués davant la Unió Europea i les autoritats ugandesas per paralitzar aquesta legislació. El govern del PP no va atendre aquest clam ciutadà, i ha mantingut durant aquests anys un silenci còmplice davant aquesta i altres violacions dels drets humans de les persones LGTBI.

.Al nostre país, les retallades dutes a terme en aquests anys pel govern del PP en l'àmbit dels drets laborals i socials, afecten també de forma significativa als drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, en sumar-se aquestes situacions de precarietat a les discriminacions que encara es produeixen en l'àmbit de l'ocupació i en l'accés a béns i serveis en aquest col•lectiu, especialment en els sectors més vulnerables com les persones transsexuals, els joves i adolescents, les persones majors lgtbi o aquelles que viuen amb el VIH. L'eliminació de l'assignatura d'educació per a la ciutadania i la desaparició en la seva regressiva reforma educativa de qualsevol esment a promoure el respecte a la diversitat sexual i familiar retrata novament l'actitud del Partit Popular en l'àmbit dels drets i les llibertats públiques. A més, l'anunciada modificació de la llei de salut sexual i salut reproductiva per eliminar el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat, o l'exclusió de les dones lesbianes o soles de l'accés de les tècniques de reproducció assistida posen de manifest una clara aposta ultraconservadora per eliminar els drets sexuals i els drets civils aconseguits en els últims anys.

En aquest dia les dones i homes socialistes alcem la nostra veu per exigir i garantir polítiques d'igualtat i no discriminació per els qui no poden fer-ho sense posar en perill la seva vida, sense veure's sotmesos a persecució, tortura o empresonament per la seva orientació sexual i identitat de gènere. Per això, un any més, manifestem el nostre suport i col•laboració a les organitzacions de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuales i intersexuals, i felicitem en aquest dia de l'Orgull, a totes les dones i homes activistes que amb el seu treball, valentia i convicció segueixen treballant a tot el món per una societat lliure de tota discriminació i persecució basada en l'orientació sexual o la identitat de gènere.

Finalment, volem convocar a la militància socialista i a tota la ciutadania al fet que participi activament en les manifestacions i actes convocats per les organitzacions lgtbi en tota Espanya.

28 de juny de 2014, dia internacional de l'Orgull LGTBI.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube