Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “el model econòmic i social de les Illes Balears passa per la protecció del territori i la prevenció de la degradació del paisatge per la massificació urbanística i turística

3r anys Serra de TramuntanaEl PSIB-PSOE ha celebrat aquest horabaixa el tercer aniversari de la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Ha estat en un acte a Puigpunyent amb una seixantena de persones, en el que la candidata del Partit Socialista a la Presidència del Govern Balear, Francina Armengol, ha reivindicat el model territorial impulsat quan presidia el Consell de Mallorca.

Durant la trobada, Armengol ha avançat que "el futur econòmic i social de les Illes Balears passa per la protecció del territori i la prevenció de la degradació del paisatge per la massificació urbanística i turística". En aquest sentit, la socialista ha reivindicat que "si no haguéssim governat la passada legislatura, ara tendriem una urbanització anomenada Es Guix a Escorca i un hotel a Sa Ràpita".

Sobre la gestió actual de la Serra de Tramuntana, Francina Armengol lha qualificada de dolenta. "Maria Salom ni tan sols va signar en suport a la candidatura de la serra, per tant és impossible que gestioni bé una cosa en la que no hi creu", ha criticat la candidata socialista.

En referència al PP, Armengol ha denunciat que "han posat en venda les Illes Balears, privatitzant les entrades per mar i amb l'intenció de fer-ho també amb els accessos per aire", referint-se a la privatització d'AENA.

Malgrat tot, la candidata del PSIB-PSOE ha explicat que la gestió feta l'anterior legislatura per aconseguir la declaració de la Serra és l'autèntica herència socialista i ha afegit que "si ens varem endeutar, va ser per construir hospitals, escoletes i garantir la sanitat, educació i serveis socials".

Finalment, Armengol s'ha compromès a que si és Presidenta del Govern, les seves polítiques es basaran en el diàleg, escoltant a qui pensa diferent i governant des dels valors i els drets dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

A l'acte també ha participat la Secretària General dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, qui ha denunciat que el PP "ha optat per tornar a les fórmules del passat com el boom immobiliari i la destrucció del territori". Pel que fa a la Serra de Tramuntana, Cano ha assegurat que "la declaració és una potencialitat turística i econòmica local pels pobles que hi formen part que hem d'aprofitar a diferència del que està fent ara el PP".

En aquest sentit, Sílvia Cano ha dit que "no pot ser que des que governa el PP hagi minvat el turisme a la Serra i s'hagin desaprofitat tots els recursos que aquesta ofereix".

L'acte ha comptat amb una xerrada titulada "La Serra de Tramuntana: un llegat pel futur", a càrrec del secretari de Medi Ambient dels Socialistes de Mallorca i un dels impulsors de la candidatura, Jaume Mateu. El socialista ha explicat que els reptes de futur als que s'enfronta la Serra són "la massificació, l'excés de construcció i els desastres naturals".

Per això, Mateu ha insistit en què aquest Patrimoni Mundial necessita d'un bon manteniment i gestió que al seu parer, no està fent el PP. "Tenen la ruta de pedra en sec i el pla de gestió aturats, i no han fet gaires accions en favor de la declaració", ha criticat Jaume Mateu.

Finalment, el portaveu dels Socialistes de Puigpunyent, Toni Marí, ha criticat l'actual equip de govern insular dient que "el Consell de Mallorca té abandonats als pobles petits com Puigpunyent", un tarannà ben diferent al de l'anterior legislatura.

Marí ha denunciat també que la declaració de la Serra "no s'ha sabut gestionr" durant aquests tres anys i critica que el Consell "s'ha limitat a posar alguns cartells i fer uns fulls informatius". Per això, els Socialistes de Puigpunyent consideren que el PSIB-PSOE té una manera diferent de governar, i si arriba el canvi el maig del 2015 "impulsarem de nou la Serra de Tramuntana i el seu valor", ha conclòs Toni Marí. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube