Imprimeix
PDF

Francina Armengol: ”Ports de les Illes Balears S.A podrà ampliar el Port de la Colònia de Sant Jordi sense informar cap altra administració ni tampoc l’Ajuntament”

P1080282 optLa secretària general del PSIB ha participat a una jornada informativa amb ciutadans i militants del PSIB-PSOE de les comarques del Migjorn de Mallorca, enmarcada dins de la campanya #1anypelcanvi.

L'objectiu ha estat parlar sobre la recent reforma del la Llei de Ports aprovada aquesta setmana al Parlament malgrat el rebuig frontal dels socialistes.

La aprovació de la reforma de la Llei de Ports aquesta setmana al ple del Parlament ja ha obert nombrosos dubtes i emperons entre els ciutadans de les Illes que viuen de cara al mar. El PSIB-PSOE ha organitzat per aquest dissabte una jornada informativa a la Colònia de Sant Jordi per a explicar a tots els interessats fins a quin punt la nova normativa pot canviar la realitat existent, per a tots aquells col•lectius que tenen com a centre de feina i de vida els embarcadors de les Illes Balears que depenen directament del Govern a través de la seva empresa pública Ports de les Illes Balears S.A, actualment 42.

La secretària general dels Socialistes de Felanitx, Mercedes Garrido, ha apuntat que la nova normativa prepara el camí per a una "privatització massiva dels ports públics de Balears, i dels serveis que s'hi presten". De fet el Govern ha paralitzat el procés parcial de privatització que ja havia engegat, per evitar "turbulències al sector en època preelectoral".

No obstant això, la Llei de Ports posa en mans del gestor de cada port, ja sigui públic o privat, la feina de redactar el Pla d'Usos I Serveis de la infraestructura, i deixa la decisió sobre aquest document a Ports de les Illes Balears per autoritzar la construcció d'un nou port o l'ampliació d'un ja existent, per damunt de les competències que Ajuntaments i Consells tinguin en la matèria, bàsicament a través dels Plans directors Sectorials Insulars.

És per això que Armengol ha explicat els presents que per "ampliar el port del a Colònia de Sant Jordi ja no caldrà el vist i plau del l'Ajuntament de Ses Salines, ni tant sols del Consell". De fet tampoc caldrà que hi hagi planificació prèvia municipal en matèria de serveis de clavegueram o enllumenat.

Aquesta arbitrarietat cerca, en paraules de la secretària general dels socialistes, "afavorir només una casta dels qui estan als Ports, aquells inversors que se'n poden fer càrrec, i això em preocupa molt" ha dit Armengol, per que "el PP va aquí en la mateixa direcció que amb el tema dels aeroports, on el Govern central ha aprovat la privatització parcial d'un 49% d'AENA -la companyia que gestiona els aeroports i l'espai aeri de l'Estat- i quan el capital privat entra en un lloc, el primer que vol és fer beneficis, i nosaltres el que volem primer és que es prestin els serveis que nosaltres necessitem, als aeroports i també als ports de Balears".

Garrido ha afegit que quan "el PP es refereix a què la Llei de Ports té el suport del sector nàutic, i Bauzá ho pretén escenificar amb fotos al Parlament, a mi em venen al cap els patrons de pesca, els mestres d'aixa, i els petits empresaris que tenen les seves instal•lacions dins dels ports, i em pregunto si el Govern amb la reforma d'aquesta Llei també els ha considerat a ells com a sector".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube