Imprimeix
PDF

Francina Armengol: ”Sóc conscient del desencís dels ciutadans, però jo els dic que això es pot canviar i necessitem una majoria progressista”

oradores Binissalem webBinissalem ha viscut un nou acte de la campanya socialista #1anypelcanvi, que ha comptat amb la participació de la secretària general del PSIB-PSOE Francina Armengol i de la secretària general de la FSM Sílvia Cano i de Josefina Ramis com a cap de l'Agrupació de Binissalem.

L'habitual sopar d'estiu dels socialistes a Binissalem ha servit de marc per a la celebració d'un nou acte del PSIB dins la campanya #1anypelcanvi. Unes 200 persones, militants i simpatitzants socialistes s'han acostat fins el Parc de la Rectoria per escoltar els discursos de Francina Armengol, Sílvia Cano i Josefina Ramis.

La secretària general del PSIB ha fet una anàlisi de la situació actual de les Illes, marcada per "les retallades ideològiques dels Governs del PP", a nivell local, autonòmic i estatal. Armengol s'ha referit a "l'empitjorament de la situació a Balears" pel que fa a la sanitat pública "amb 1.200 professionals menys i 125.000 persones a les llistes d'espera". I també ha al•ludit al conflicte educatiu que ha provocat que "100.000 persones hagin sortit al carrer, mentre que Bauzá no ha dedicat ni cinc minuts del seu temps per a reunir-se amb els docents", en una crítica directa a la "manca de diàleg i a la prepotència" de què ha fet gala el president del Govern.

Per Armengol els grans damnificats de les retallades han estat les classes mitjanes i les treballadores: "150.000 persones cerquen feina a Balears, i la que es crea és temporal, entre 0 i 3 mesos". Un fet que provoca que per tota una gran franja de la població de Balears "tot i que es tingui un lloc de feina, viuen per sota del llindar de la pobresa".

El resultat de les retallades almenys s'hauria d'haver vist en les finances de la Comunitat Autònoma, però Francina Armengol ha demostrat que ni tant sols aquest fet és favorable per les finances públiques de Bauzá: "nosaltres vam deixar 4.500 milions d'euros de deute, després de fer escoles i hospitals, i de mantenir la despesa social; Bauzá, després de totes les retallades, ha fet augmentar el deute fins els 7.000 milions d'euros" en tres anys de mandat. "No espero res d'aquest Govern" ha lamentat Armengol com a resum de la situació, "només cal esperar que arribi el maig de 2015 i els podem enviar a l'oposició".

Armengol ha fet un breu recorregut per algunes de les línies mestres de la feina que cal fer per a redreçar la situació: "cal un canvi per a millorar la sanitat gratuïta i universal, els drets socials, l'educació pública i de qualitat, i en definitiva, per a recuperar-nos del retrocés en drets i llibertats que ens ha deixat com a llegat el Govern del PP, i que vam trigar molts anys a poder assolir".

"Hem de donar a conèixer allò que ens enorgulleix, com la Serra de Tramuntana, i no el turisme de borratxera de Punta Ballena, per a poder crear ocupació de qualitat, apostar per la investigació, i per la cultura" ha detallat Armengol, que no obstant això ha emplaçat els presents a "participar en el procés obert al Partit per a la confecció del nostre programa electoral, a la Conferència Política que convocarem pròximament".

Francina Armengol ha volgut acabar la seva intervenció a Binissalem amb dues reflexions personals: "jo vull treballar per que la societat dels nostres fills sigui millor que la nostra, per això faig política i per això sóc d'esquerres". Malgrat aquesta declaració de principis, Armengol entén "el desencís, la decepció dels ciutadans que afirmen que tantmateix no es pot canviar res; jo els dic que si que es pot canviar, i per això necessitem una majoria progressista".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube