Imprimeix
PDF

El Grup Parlamentari Socialista demanarà explicacions sobre l'avaria de Serveis Ferroviaris de Mallorca

Cosme Bonet 1 webCosme Bonet: "Pel Partit Popular i per l'actual Govern el tren és un sistema de transport a eliminar o reduir, pel qual tenen poc interès." Una nova avaria elèctrica a la subestació de Son Costa, que ha provocat dificultats i talls del servei de ferrocarril entre les 7.30 hores del matí i les 12 del migdia, segons va informar la pròpia SFM, però que en alguns casos els van allargar tota la jornada. Els retards produïts es van estabilitzar en 10 minuts segons la pròpia SFM arribant el màxim a 45 minuts, tot i que els usuaris s'han referit a retards de fins a 2 hores.

"Els greuges 'pels usuaris del tren van ser majúsculs, amb retards, incomoditats i incordis en l'ús del transport públic que ha de ser una alternativa real i pràctica al vehicle privat" ha dit el diputat socialista, que a més considera "inacceptable que no es prenguessin mesures immediates per pal·liar les deficiències del sistema, mobilitzant autobusos, especialment a primera hora del matí, quan molts treballadors utilitzen el tren per accedir als seus llocs de treball", El diputat socialista fa responsable de tots els greuges causats als usuaris del tren a Serveis Ferroviaris de Mallorca.

"Pels socialistes el transport públic és un servei a la ciutadania essencial", ha afirmat el diputat socialista Cosme Bonet, "però pel Partit Popular i per l'actual Govern el tren és un sistema de transport a eliminar o reduir, pel que tenen poc interès, ni mantenen correctament les línies actuals, ni s'han interessat el més mínim per aconseguir finançament del Ministeri de Foment per impulsar noves línies o millores a les actuals, les úniques inversions que han realitzat, com l'electrificació, són fruit de projectes iniciats durant la legislatura anterior."

Cosme Bonet afirma que "dissortadament hi ha un historial d'avaries als trens i les instal·lacions d'SFM". El juliol de 2012 es va produir una avaria a una subestació elèctrica, que en aquell cas segons SFM en respostes a preguntes del Grup Socialista, es va deure que no hi existia un sistema d'emergència, tot i que l'escomesa necessària s'havia acabat el juliol de 2011, i l'SFM ho va posar en funcionament posteriorment, el juliol de 2012. Aquest antecedent ens fa pensar que a la subestació de Son Costa tampoc no funcionen els sistemes d'emergència necessaris. Bonet creu que "després de la incidència de 2012 no s'han revisat aquests sistemes".

Entre d'altres motius, els socialistes consideren que la cataracta d'avaries es podrien deure a les importants retallades que ha patit l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca, víctima del manifest menyspreu que el conseller del ram, Gabriel Company, fa pal·les cada cop que es refereix al transport públic en general i al tren en particular. El propi Comitè d'empresa de SFM advertia el juny de 2012, un mes abans de l'avaria elèctrica d'aquell any, que els acomiadaments afectarien a la qualitat del servei. Aleshores 27 treballadors van ser  apartats de la plantilla de l'SFM,  entre ells dos enginyers en telecomunicacions i informàtica, així com diversos operaris de tallers. També

El PSIB-PSOE ja va denunciar, en ell primer pressupost del Govern Bauzá corresponent a l'any 2012, que la partida de sistemes de seguretat de SFM s'havia reduït considerablement.

Però dissortadament aquestes no són les úniques avaries que s'han produït al servei de tren de Mallorca. El febrer de 2014 un problema al sistema de fibra òptica Palma-Enllaç va deixar sense comunicacions tot el sistema, provocant retards generalitzats al servei. Els afectats en aquella ocasió van ser més de 4500 usuaris, ja que el sistema va caure entre les 6:27 h. I les 13:06, segons l'informe tècnic de SFM.

Bonet creu que "hi ha actuacions dels actuals gestors que fan pensar que volen enfonsar el servei de tren" per qüestions com la polèmica que va deixar sense neteja durant mesos les estacions del ferrocarril a Mallorca. Això, sumat a les pujades de preus (fins gairebé el 60% en el cas més exagerat) i les reduccions de freqüències, molts cops mal explicades, fan que el diputat socialista "critiqui la gestió de la crisi produïda ahir, per que l'SFM no ha treballat aquests 3 anys en millorar els serveis, ni en tenir previstes alternatives a les emergències com la d'ahir",

Així Bonet ha anunciat que "demanarem tots els informes tècnics i la informació necessària per aclarir des de l'àmbit parlamentari que va succeir realment, i quines mesures d'emergència es varen adoptar. Exigirem explicacions del Gerent de l'SFM, per la via parlamentària, però també que s'augmentin les partides destinades a manteniments i als sistemes de seguretat i emergència".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube