Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “és urgent que Bauzá retiri el TIL perquè ja no està vigent i no basta amb un canvi de cara”

Consell Política Municipal 27-09-14La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha criticat que "Bauzá no entén la situació de conflicte que ell mateix ha creat en educació".

Durant el Consell de Política Municipal celebrat aquest matí pels Socialistes de Mallorca, Armengol ha demanat al President del Govern que retiri el TIL "perquè no basta amb un canvi de cara a la conselleria i a més no està vigent".

La candidata socialista a presidir el Govern Balear, que ahir es va reunir de nou amb la comunitat educativa, ha tornat a reivindicar que "estam a favor de l'anglès però no imposant una aberració pedagògica que perjudica greument els alumnes com és el TIL". Per Armengol, el problema és "el greu distanciament de la comunitat educativa amb la normativa que imposa la conselleria, el problema social, les greus retallades sobre educació i la negativa del Govern a no reconèixer que el TSJB acaba d'anul•lar el Tractament Integral de Llengües".

Per això, Francina Armengol ha celebrat que la nova consellera d'educació es comenci a reunir amb el sector però exigeix que "el més urgent és retirar una normativa que ja no està vigent".

Consell de Política Municipal sobre democràcia

Sencelles ha estat l'escenari elegit pels Socialistes de Mallorca per celebrar un Consell de Política Municipal centrat en democràcia amb la presència de regidors/es, secretaris/àries generals i portaveus municipals socialistes.

La secretària general de la FSM, Sílvia Cano, ha avançat que el PSIB-PSOE continua el procés d'obertura que es va engegar amb les primàries obertes. "El 30 de novembre celebrarem primàries per escollir els referents als municipis de més de 20.000 habitants i al Consell de Mallorca mentre el PP ho fa a porta tancada i sense ningú més", ha dit la socialista.

L'objectiu dels socialistes, ha explicat Cano, és "dignificar les institucions i reforçar el vincle entre ciutadania i els representants que elegeixen". Per això a partir d'octubre els Socialistes de Mallorca començaran a fer assemblees obertes als municipis a les que Sílvia Cano convida a tothom a participar.

La trobada d'avui, però, també ha servit per analitzar l'amenaça de reforma de la Llei electoral llançada pel PP. "És un nyap antidemocràtic més del PP, que vol anul•lar la representativitat i la pluralitat democràtica", ha defensat Cano.

En aquest sentit, la secretària general ha assegurat que "amb la força de la oposició i de la societat civil ho aconseguirem aturar com ja hem fet amb la reforma de l'avortament".

El Consell de Política Municipal ha comptat amb una ponència del professor de sociologia Ignacio Urbizu, amb arguments sobre la democràcia que volem. Ja a la segona part, s'ha fet una taula rodona sobre la reforma electoral amb el secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Francesc Miralles, el secretari de Política Municipal de la FSM, Lluís Socias i el politòleg Eli Gallardo.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube