Imprimeix
PDF

Susana Sumelzo: “Els ciutadans necessiten solucions als problemes que tenen i només les aconseguirem amb transparència i polítics exemplars”

Cano i SumelzoEls Socialistes de Mallorca han celebrat aquest horabaixa la primera jornada de la 18ena edició de l'Escola de Tardor.

Una trobada centrada en la radicalitat democràtica i que ha comptat, entre d'altres, amb la secretària d'Administracions Públiques del PSOE, Susana Sumelzo.

Sumelzo ha reivindicat que els ciutadans i ciutadanes necessiten solucions als problemes que tenen "i això només ho aconseguirem amb més transparència, més democràcia i polítics exemplars". En aquest sentit, la secretària federal d'Administracions Públiques ha insistit en la necessitat d'unes institucions més netes i lluny de la vella manera de fer política en la que només s'arreglen els problemes dels càrrecs públics".

Susana Sumelzo ha remarcat que els Socialistes de Balears i de tot Espanya estan fent feina en regenerar i transformar les noves formes de fer política, amb l'aprovació d'un Codi Ètic a més de vàries iniciatives institucionals perquè "malgrat la desafecció, de cada vegada hi ha més gent interessada en la política.

A més a més, Sumelzo ha apuntat que no es poden prometre coses que després no es poden fer i per això "hem de dir el que sabrem que podrem fer".

Finalment, la secretària d'Administracions Públiques del PSOE ha lloat iniciatives com l'Escola de Tardor, que enguany arriba a la majoria d'edat, perquè "hem d'explicar el que feim, debatre-ho i comptar amb la opinió de tots i totes.

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca ha explicat que l'Escola de Tardor és un espai per debatre sobre temes de màxima actualitat en un context on "el PP està limitant la capacitat de debat públic, democràcia amb la llei mordassa i el rodet que passa al Parlament".

Sobre el tema de la jornada d'avui, la radicalitat democràtica, Cano ha defensat que s'han de debatre alternatives perquè "s'han de desterrar d'una vegada les pràctiques que ens fan avergonyir com a demòcrates i com a societat".

La primera jornada de l'Escola de Tardor dels Socialistes de Mallorca també ha debatut sobre municipalisme, en una taula rodona amb el diputat socialista Cosme Bonet, el secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Francesc Miralles, el batle socialista d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el batle socialista de Portugalete, Mikel Torres.

Sílvia Cano ha destacat també que als i les socialistes els interessa molt el municipalisme perquè "és la institució més propera al ciutadà" i durant aquesta legislatura "ha estat durament atacada pel PP pel que fa a la seva autonomia, la seva capacitat i també amb l'onada de privatització de serveis públics".

La segona jornada de l'Escola de Tardor dels Socialistes de Mallorca serà el proper divendres 7 de novembre, on es debatrà sobre model productiu amb el secretari d'Economia del PSOE, Manuel de la Rocha, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, entre d'altres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube