Imprimeix
PDF

Més de 2.500 persones participaran de forma activa al procés de primàries per elegir les candidatures socialistes als consells insulars i als municipis de més de 20.000 habitants

Oliver Cano i Ramon 05-11-14El PSIB-PSOE ha explicat avui el procés de primàries engegat aquesta setmana per elegir les candidatures als consells insulars i als municipis de més de 20.000 habitants.

La secretària d'Organització del PSIB-PSOE, Isabel Oliver, ha avançat que "2.518 persones participaran de forma activa en aquest procés, de les quals més de 300 són de Menorca, 300 més d'Eivissa, i unes 1.900 de Mallorca".

Oliver ha apuntat que des del PSIB es posa en valor aquesta forma de triar a les persones que encapçalaran les candidatures socialistes "en contraposició al PP que té a Bauzá autoproclamat candidat per la comunitat autònoma i tots els candidats municipals digitats sense cap tipus d'elecció prèvia".

La secretària d'Organització ha remarcat que "és el moment de compartir decisions, obrir el partit i amb aquest procés de primàries pensam que és una bona manera de fer participar als ciutadans i ciutadanes".

De fet, Isabel Oliver ha recordat que aquesta ja és la tercera volta del procés d'obertura iniciat pel PSIB-PSOE fa uns mesos amb l'elecció de la candidata al Govern Balear mitjançant unes primàries obertes a tota la ciutadania balear, en les quals varen participar més de 12.000 persones. "La segona volta ha estat amb l'elecció històrica, per primera vegada, del secretari general del PSOE amb la fórmula un militant un vot, i que ara seguim amb les candidatures a les principals institucions de les illes".

Finalment, Oliver ha detallat que a Mallorca participen de les primàries 6 municipis, Palma i el Consell, a Menorca serà Maó, Ciutadella i el Consell, mentre que a Eivissa serà Santa Eulàlia, Sant Josep, Sant Antoni, Eivissa i el Consell.

Sílvia Cano: "Hem començat amb l'obertura del partit, i quan governem, seguirem amb l'obertura de les institucions"

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha insistit en què es posa en marxa un procés "que no té marxa enrere" i en resposta "a la demanda de participació, democràcia i transparència que reclama la ciutadania".

Cano ha explicat que, a dia d'avui, els companys que han formalitzat a la Federació Socialista de Mallorca la seva voluntat de concórrer a les primàries són Francesc Miralles al Consell de Mallorca, José Hila i Ramon Socías a la batlia de Palma, Miquel Cabot a la batlia de Marratxí, Alfonso Rodríguez a la de Calvià i Amanda Fernández a la de Manacor.

A més a més, Cano ha celebrat que el 30 de novembre "les dones i homes que formen el Partit Socialista seran els vertaders protagonistes, perquè triaran amb el seu aval i vot qui ha de ser el seu representant a les principals institucions". Tot això, ha reiterat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, a diferència del PP que "no s'ha adonat del missatge que envia la ciutadania i ha elegit tots els seus candidats a porta tancada, eliminant a qualsevol que pugui fer ombra a Bauzá".

"Aquesta és la tardor de la participació i la transparència al PSIB-PSOE", ha dit Sílvia Cano. En aquest sentit, la dirigent socialista ha recordat que tots els membres de la Federació han signat el Codi Ètic però també ha avançat que la propera setmana començaran les Assemblees Obertes "on volem escoltar a la gent i fer de manera conjunta amb la ciutadania els programes electorals socialistes municipals i pel Consell de Mallorca".

Sílvia Cano ha conclòs que "hem començat amb l'obertura del partit i quan governem, seguirem amb l'obertura de les institucions".

Finalment, el secretari d'Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Ramon, ha informat que el procés de recollida d'avals acaba dia 17 de novembre. Un dia després, es reunirà la Comissió de Garanties per validar-los. "Aquells municipis que tenguin més d'una candidatura anirà a votacions dia 30, mentre que aquells que només tenguin un candidat o candidata quedaran proclamats dia 22", ha explicat Ramon.

Pel que fa al cens, facilitat pel departament d'Afiliació i Cens del PSOE, que n'és el depositari, Miquel Ramon ha dit que a Mallorca hi ha prop de 1.900 persones que podran participar en aquest procés de primàries.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube