Imprimeix
PDF

Manuel de la Rocha: “El PSOE aposta per la igualtat com a motor econòmic per sortir de la crisi”

FAS i Manuel de la Rocha Escola Tardor 2014Els Socialistes de Mallorca han celebrat aquest passat vespre la segona jornada de la 18ena edició de l'Escola de Tardor, amb la participació del secretari d'Economia del PSOE, Manuel de la Rocha i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, entre d'altres.

Durant la trobada, De la Rocha ha denunciat que "el model del PP per sortir de la crisi és la desigualtat". Mostra d'això, segons el dirigent socialista, és que segons els experts només un 7% dels espanyols ha millorat els seus ingressos mentre que un 50% assegura que aquests han empitjorat.

El secretari d'Economia del PSOE ha criticat que des que governa el PP "l'atur ha seguit augmentant, s'ha incrementat el deute, ha empitjorat l'economia i malgrat tot, Rajoy ha afegit nous problemes al país". Mostra de tot això, segons De la Rocha, és que "hi ha més d'un milió de famílies amb tots els seus membres a l'atur i 3,2 milions de desocupats de llarga duració, dels quals 2,3 milions duen més de dos anys sense feina i a més no tenen cap tipus de prestació".

Pel que fa a la qüestionada recuperació de l'economia a la que sovint apunta el PP, De la Rocha ha argumentat que "només arriba a uns pocs perquè 9 de cada 10 contractes són temporals i hi ha 3 milions d'infants en risc d'exclusió social mentre hem sabut que hi ha 16.000 nous rics a Espanya".

Per reformar tot això, Manuel de la Rocha ha afirmat que "el PSOE aposta per la igualtat com a motor econòmic per sortir de la crisi". En aquest sentit, el dirigent socialista ha explicat que acabar amb les desigualtats va estrictament lligat a millorar el sistema educatiu i formatiu. "Una societat més igualitària és una societat més capaç i cohesionada", ha apuntat De la Rocha.

A més a més, el secretari d'Economia del PSOE ha parlat de la necessitat d'establir un nou contracte social amb la ciutadania i entitats "que suposi un vertader canvi econòmic de calat global i que canviï les formes de direcció empresarials i les formes de vida laborals". És el que el socialista ha anomenat una "transició econòmica".

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha remarcat que la crisi econòmica ha de ser "una oportunitat per plantejar propostes esperançadores que passin per una millora de la productivitat econòmica i del sistema educatiu". Per fer-ho, la dirigent socialista ha apostat per diversificar l'economia i per la reindustrialització.

"Hem d'impulsar propostes innovadores, realistes i rigoroses que tenguin en compte la realitat que vivim i com la canviarem des d'un govern progressista per aquesta comunitat autònoma", ha avançat Armengol.

La secretària general del PSIB-PSOE veu aquestes propostes necessàries perquè "la recepta del PP ens ha dut a una societat amb més precarietat, més desigualtat i un major índex de pobresa". Per Armengol són conseqüències de la gestió de la dreta que ens duu a "una destrucció de la classe mitja".

A més a més, Francina Armengol ha recordat que tenim una economia estacional en la qual "les temporades han passat de 9 a 6 mesos mentre que a Menorca només s'extén fins els 3 o 4". Tot això, segons la socialista, provoca que els treballadors del sector turístic facin feina 3, 4 o 5 mesos i després no tenguin cap tipus de protecció "perquè Balears també està a la coa de protecció del desocupat per part de l'Estat".

Per últim, Armengol ha rebutjat que molta gent s'hagi enriquit amb la crisi mentre " a la gran majoria de gent no li hagi anat tan bé, i això ho hem de canviar els socialistes", ha conclòs ha secretària general dels Socialistes de Balears.

La darrera jornada de l'Escola de Tardor d'enguany també ha comptat amb una taula rodona per debatre alternatives per un nou model turístic en la qual ha participat el president de la Spanish Film Comission, Carlos Rosado, la representant del Col•legi Oficial de Guies Turístics de Balears, Magdalena Torrens i la diputada socialista i secretària d'Organització del PSIB-PSOE, Isabel Oliver i la doctora en Història Econòmica Joana Maria Escartín.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube