Imprimeix
PDF

Francesc Miralles: “El Consell de Mallorca es pot governar d'una altra manera, pensant en la ciutadania i no en Montoro”

Miralles i GarridoEl PSIB-PSOE ha fet un balanç del que ha estat l'any 2014 al Consell de Mallorca amb Maria Salom al capdavant de la institució.

El candidat socialista a presidir-la la propera legislatura, Francesc Miralles, ha arribat a la conclusió que "el Consell es pot governar d'una altra manera, pensant en Mallorca i no en el ministre Montoro".

Miralles ha fet aquesta afirmació en referència als 36 milions d'euros de superàvit que té la institució, en temps de la crisi econòmica i social més greu dels darrers quaranta anys. En aquest sentit, el candidat socialista ha criticat que "tenim un Consell inactiu i un pressupost de 100 milions d'euros manco que amb governs socialistes".

També sobre la situació actual, Francesc Miralles ha denunciat que comptam amb un problema molt gros perquè "no tenim Consell ni tenim Presidenta quan més patim la crisi i més el necessitam". Contra això, el candidat del PSIB-PSOE ha defensat un "govern insular útil" per fer, entre d'altres coses "accions per pal·liar la pobresa energètica, reactivar el programa Espai per evitar desnonaments, rehabilitar les residències públiques i dotar l'IMAS del personal adequat per dignificar les condicions laborals dels treballadors i treballadores".

A més a més, Miralles ha avançat que vol un projecte " amb una visió a llarg termini que prioritzi i planifiqui la Mallorca que volem per als propers anys". Tot això, al contrari del que fa el Govern de Maria Salom "que improvisa per la manca de plantejaments de futur, com veim amb la importació de fems de Menorca".

Finalment, el candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Consell de Mallorca ha insistit en què vol una institució "útil per guanyar-nos el nostre futur des de la participació dels ciutadans, la participació dels Ajuntaments amb la reactivació de l'Assemblea de Batles i l'impuls econòmic que pot aportar el Consell".

Un Consell més inútil, més ineficaç i més dèbil

Per part seva, la portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha denunciat que Maria Salom tanca el 2014 amb un Consell més inútil, més ineficaç i més dèbil.

En primer lloc, Garrido ha apuntat que la institució és més inútil perquè "no ha estat capaç de solucionar els problemes dels mallorquins i mallorquines en un moment de gran crisi". En aquest sentit, la portaveu adjunta ha condemnat la política del PP "d'aturar màquines i polítiques de generació d'ocupació i dinamització econòmica".

Tot això, segons Garrido, s'ha fet per una "submissió absoluta de Salom cap a Bauzá per garantir-se la continuïtat al primer lloc de les llistes electorals". Un bon exemple és la negativa del govern insular d'assumir les competències de promoció i ordenació turística tal com preveu l'Estatut d'Autonomia.

En segon lloc, la consellera socialista ha insistit en què, acabat l'any, tenim un Consell més ineficaç. "Les úniques inversions que ha fet el PP són 100 milions d'euros de carreteres aconseguits la passada legislatura", ha criticat la socialista, recordant que aquest conveni signat amb el Ministeri de Foment ha empitjorat les condicions que es tenien com a conseqüència de la gestió del PP.

Pel que fa als serveis socials, el PSIB-PSOE rebutja que no s'hagi fet cap inversió en aquest àmbit i no s'hagi concertat cap nova plaça de dependència. "L'únic que fa el Consell és obrir les portes dels serveis socials tots els matins", ha indicat Garrido.

Sobre el departament de Medi Ambient i Territori, la portaveu adjunta ha remarcat que "2014 ha estat l'any de la importació de fems", amb les nefastes conseqüències que això ha comportat per Mallorca. A això s'ha de sumar, diu Garrido, les 3 sentències desfavorables al Consell, contràries a la construcció d'un macro hotel a Sa Ràpita.

Finalment, Mercedes Garrido ha explicat que tenim un Consell de Mallorca més dèbil perquè "li manquen un mínim de 40 milions d'euros per estar ben finançat, no hi ha compromís per part del president Bauzá per pagar bestretes i tampoc per pagar els més de 200 milions d'euros que deu el Govern al Consell Insular".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube