Imprimeix
PDF

Francesc Miralles aspira a recuperar “un Consell útil per resoldre els problemes dels ciutadans i fort per fer front a les desigualtats”

Francesc Miralles i Sílvia CanoEls Socialistes de Mallorca celebren aquest dissabte 21 de febrer la II Convenció Municipal, un espai on es debatrà i s'aprovaran les bases del nou projecte socialista insular i municipal.

Així ho ha explicat el candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, qui ha avançat que aquest projecte es basa en tres eixos clars: "el municipalisme, un Consell útil per resoldre els problemes de la ciutadania i fort per fer front a les desigualtats".

En aquest sentit, Miralles ha reivindicat que el Consell ha de ser "el vertader govern de Mallorca, amb capacitat per solucionar els problemes dels ciutadans d'aquesta terra i de lluitar contra les desigualtats que no han aturat de créixer durant aquesta legislatura sota la passivitat de Maria Salom".

Per aconseguir-ho, el candidat socialista ha dit que "hem de fer allò que tots vàrem dir que faríem: desenvolupar l'Estatut d'Autonomia i aprimar el Govern Balear". Per això, Miralles ha recollit el compromís de Francina Armengol d'augmentar el finançament per cada Consell Insular i d'aquesta manera "tornar a posar en marxa després de la paràlisi al qual ha estat sotmès per Maria Salom aquests 4 anys".

Per fer front a les desigualtats, Miralles ha avançat que "les abordarem posant en marxa places de residències per a persones dependents, posant a punt les residències dels nostres majors i garantint que cap família en situació de pobresa es vegi sense aigua, llum o gas per no poder pagar les factures".

A més a més, Francesc Miralles també ha apostat per què el Consell de Mallorca torni a ser l'Ajuntament d'ajuntaments. El socialista ha criticat que "pel Consell cooperar amb els ajuntaments no pot ser aprovar un pla d'inversions en tota la legislatura".

Contra això, Miralles apostarà perquè la cooperació local sigui transversal a tots els departaments de la institució insular i "recuperar l'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca com un espai de debat de temes municipals i no com una plataforma de lluïment dels consellers executius".

Finalment, el candidat socialista ha remarcat que totes aquestes línies d'actuació tenen l'objectiu "de crear ocupació i dibuixar la Mallorca que volem per l'any 2025, vertebrada en la cultura i en la que els nostres fills i filles puguin viure una mica més feliços".

Un procés participatiu sense precedents

La secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha destacat que aquesta convenció "és el resultat d'un camí d'obertura i participació sense precedents en el Partit Socialista", i el document marc recull les inquietuds del miler de ciutadans i ciutadanes progressistes de l'illa que han participat en més de 30 assemblees obertes, a més d'aportacions d'entitats i associacions.

Tot això es debatrà en una convenció en la qual per primera vegada participarà gent progressista aliena al partit i que tendrà veu i vot sobre les propostes. "La nostra voluntat és clara: la reconquesta dels espais democràtics, socials, laborals i econòmics i dels serveis públics per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca", ha apuntat Cano.

Sílvia Cano ha insistit en què el procés d'obertura i regeneració del partit és manifest i que aquest és "el principi d'un canvi en la manera de fer política que es traduirà en un gran canvi institucional".

La Convenció Municipal dels Socialistes de Mallorca començarà amb la inauguració per part de la candidata socialista a la presidència del Govern Balear, Francina Armengol, continuarà amb una taula sobre governs municipals i acabarà després del debat i votació del document marc amb la cloenda de Meritxell Batet, secretària d'Estudis i Programes del PSOE, i Francesc Miralles, candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Consell de Mallorca".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube