Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebra que el Consell de Mallorca demani per unanimitat l’aturada de l’aplicació de la Llei d’Emprenedors

Coll i GarauEl PSIB-PSOE valora molt positivament l'acord adoptat per unanimitat avui al Consell de Mallorca, pel qual la institució demana al Govern d'Espanya que aturi l'aplicació de la Llei d'Emprenedors, que freni les inspeccions als clubs esportius i que es reguli novament l'activitat econòmica d'aquest sector mitjançant un règim especial o el mecenatge.

Després que cada grup polític hagi presentat una moció en el mateix sentit, tots els partits amb representació han arribat a un acord. En aquest sentit, el conseller socialista Miquel Àngel Coll ha explicat que "feim el que no ha fet el govern estatal: defensar la funció social de l'esport de Mallorca, en especial l'esport base".

Coll ha denunciat que si es segueix aplicant la Llei d'Emprenedors "podrien tancar molts clubs esportius que desenvolupen una important acció social i es reduirien els voluntaris".

A més a més, Coll ha insistit en què s'arriba a aquest punt "pel desconeixement del govern estatal sobre el món de l'esport base o per la seva insensibilitat cap aquest". Així i tot, el conseller socialista considera una bona notícia que s'hagi acordat demanar l'aturada de l'aplicació d'aquesta norma "en el mateix sentit que la proposta de llei registrada al Parlament de les Illes Balears també per totes les forces polítiques".

El PP rebutja la moratòria a grans superfícies després d'haver-se fet una foto a favor d'aquesta

D'altra banda, el PSIB-PSOE lamenta que el PP hagi rebutjat la suspensió cautelar de llicències per grans superficies mentre es redacta el Pla Director d'Equipaments Comercials. La portaveu adjunta del Grup Socialista, Mercedes Garrido, ha criticat la postura del PP "després que el seu portaveu, Miquel Vidal, es fes una foto amb Pimem i la resta de grups polítics a favor d'aquesta iniciativa".

La consellera socialista ha recordat que "el Consell de Mallorca té "la competencia, els mitjans i el personal per poder aturar cautelarment les llicències per grans superficies" i en conseqüència ha afegit que "si no s'aturen és perquè el PP no vol".

Garrido ha insistit en què el PSIB-PSOE vol que es redacti el Pla Director d'Equipaments Comercials però perquè això passi "és imprescindible aplicar la moratòria i evitar l'efecte cridada per grans comerços".

Finalment, la portaveu adjunta ha explicat que "la normativa territorial cautelar el que vol és asegurar que les llicències i accions que es facin avui no vagin en detriment i perjudici de les mesures que es pretendran adoptar amb el Pla Director".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube