Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca atorguen a Katiana Vicens el premi Maria Plaza 2015 i a Fete-UGT la menció especial per la seva lluita a favor de la igualtat

Maria Plaza 2015Els Socialistes de Mallorca han celebrat la XV edició dels Premis Maria Plaza, guardons que s'atorguen anualment a aquelles dones i entitats que destaquen per la seva lluita a favor de la igualtat i les dones.

La candidata del PSIB-PSOE a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, han entregat el premi a Katiana Vicens, per la seva tasca a favor dels drets laborals de les dones, i una menció especial a Fete – UGT, per la seva feina amb el documental "Las maestras de la República".

En una trobada reivindicativa i commemorativa, Armengol ha reiterat el seu compromís amb les dones de Balears i s'ha compromès a destinar el 4% del pressupost de la comunitat autònoma per ocupació. A més a més, la socialista ha especificat que un 40% d'aquesta xifra anirà per polítiques actives d'ocupació per dones.

La candidata socialista també ha apuntat que les Illes Balears "són el motor de la precarització laboral i això vol dir que tenen lloc discriminacions molt dures contra les dones treballadores d'aquesta terra". Per elles, Armengol ha dedicat el reconeixement del Partit Socialista.

Sobre la premiada amb el Maria Plaza, Katiana Vicens, Armengol ha dit que és una dona "compromesa, valenta i que sempre ha lluitat pel drets de les treballadores perquè són les que pitjors condicions tenen".

Per part seva, la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, ha explicat que l'alternativa que proposen els socialistes es basa en una economia de la igualtat. "El nostre objectiu és que homes i dones cobrin el mateix i cuidin el mateix".

A això, s'ha d'afegir la Llei d'Igualtat Salarial i la Llei dels Usos del Temps, que el PSOE desenvoluparà si arriba al govern estatal, ha anunciat Montón.

L'acte també ha comptat amb el candidat socialista a la presidència del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, qui ha destacat que el premi Maria Plaza obsequia "el nostre principal valor com a socialistes: les dones que fent camí cap a la igualtat han transformat la nostra societat".

Finalment, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha criticat que "sobre les dones ha recaigut el pès de la crisi, de les retalladles i la desigualtat" i per això "el Partit Socialista seguirà fent feina per la plena igualtat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube