Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa “fermament” la necessitat d’engegar un Pla Integral per la Platja de Palma, per a la millora de la qualitat de vida dels veïns, dels comerciants i del negoci turístic

310315 Visita Can Pastilla.JPG WEB

Els candidats socialistes a la presidència del Govern, Francina Armengol, i a Cort, José Hila, visiten Can Pastilla i a la Platja de Palma per a constatar que els greus prroblemes estructurals que pateixen veïns i comerciants no s'han resolt durant la present legislatura.

La vigília de les vacances de Setmana Santa són sinònim d'augment de l'activitat a Can Pastilla i a la Platja de Palma, any rere any. Significa l'inici de la temporada turística, i vol dir també l'inici d'una convivència, de vegades conflictiva, entre residents i visitants que necessita d'actuacions urgents però meditades, que puguin afavorir tothom. Can Pastilla com a barri riberenc de Palma per qui hi viu tot l'any i zona hotelera i d'oci per qui és visitant ocasional i s'hi allotja en una de les milers de places hoteleres que hi ha.

És per això que la candidata socialista a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha recordat "la necessitat de fer inversions en aquesta zona de Palma" i per això ha recordat iniciatives anunciades i no dutes a terme com "el Pla Integral de la Platja de Palma, finançat dels del Govern de les Illes Balears i el d'Espanya". Armengol ha enumerat les nombroses iniciatives dels socialistes al Parlament en aquest sentit, per a cercar recursos per a la millora estructural de la Platja de Palma, com "el Pla Juncker, 53.000 milions d'euros que pertoquen a Espanya d'una línia de finançament europeu, però pel qual Bauzá ha estat incapaç de presentar ni una sola proposta".

Les demandes que diversos col·lectius de veïns, de comerciants, de gent major, inclús d'entitats ambientalistes de la zona, amb els quals Armengol i Hila s'ha reunit durant la seva visita d'avui, són moltes i diverses: "es necessita inversió pública per a fer coses bàsiques" ha dit Armengol, "aparcaments pels veïns, una estratègia de mobilitat, de neteja de les platges, o la millora de les condicions dels petits comerciants, davant la implantació de noves grans superfícies a la zona".

En opinió de José Hila, "a la Platja de Palma i a Can Pastilla hi viuen moltes persones, que necessiten serveis públics bàsics; neteja, manteniment de les voreres i dels parcs, seguretat, enllumenat públic" ha enumerat el candidat socialista a Cort. Unes necessitats que venen aparellades amb pel fenomen afegit d'haver-se de convertir en una zona turística que allotja a milers de visitants, amb una població flotant que demanda nous serveis i més recursos.

Per Hila, "la temporada turística que ara comença ha de comportar ocupació de major qualitat i amb drets pels treballadors". Armengol ha recordat, de la seva part, que "l'aposta pel turlsme de més qualitat a la Platja de Palma ha de donar com a resultat la generació de més riquesa, per que aquesta riquesa pugui estar millor repartida per crear llocs de feina estables". No en debades, la preocupació per la qualitat dels llocs de feina que es generen al turisme ha estat una de les qüestions més recurrents que els candidats socialistes han detectat entre els seus interlocutors a la Platja de Palma i a Can Pastilla.

"Els socialistes ja hem deixat per escrit que una de les nostres prioritats per a la pròxima legislatura serà potenciar les polítiques actives d'ocupació, i que per això la nostra aposta serà dedicar-hi el 4% del total del pressupost de la Comunitat", ha dit la candidata socialista a presidir el Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube