Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Estam preparats per governar i transformar la realitat que no ens agrada"

Presentació candidats MallorcaEl PSIB-PSOE ha presentat davant més de 600 persones la seva aposta per les eleccions municipals, insulars i autonòmiques del 24 de maig. En un acte celebrat al Trui Teatre de Palma, han desfilat per l'escenari gairebé tots els candidats i candidates socialistes que opten a la batlia dels pobles de Mallorca.

L'acte l'ha tancat la candidata del PSIB-PSOE a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que ha presentat a les apostes municipals del Partit Socialista com a "homes i dones que han decidit no resignar-se a la realitat que vivim i defensar els ciutadans i ciutadanes amb valentia".

De fet, Armengol ha assegurat que el PSIB-PSOE "estam preparats per governar i transformar la realitat que no ens agrada". En aquest sentit, la líder socialista ha remarcat que l'enemic dels socialistes "no és el PP ni la dreta econòmica que vol comandar, sinó la pobresa, la precarietat laboral, la manca d'oportunitats perquè tothom pugui estudiar, la injustícia social i les desigualtats".

Per combatre tot això, Francina Armengol s'ha compromès a retornar les 20.000 targetes sanitàries eliminades aquesta legislatura, i ha avançat que "quan entrem al Consolat entrarà amb nosaltres la comunitat educativa per signar un pacte per l'educació pública i de qualitat en aquesta comunitat autònoma".

A més a més, la candidata a presidir el Govern Balear, ha recordat que d'1.100.000 habitants que hi ha a la nostra comunitat autònoma, 300.000 estan en risc de pobresa. "Seran els que més ens preocuparan i per això implantarem una renda bàsica garantida que implantarem de forma progressiva".

Pel que fa a la gestió econòmica del PP, Armengol ha afirmat que "Bauzá ens deixa 9.000 milions de deute per pagar despesa corrent mentre que quan va arribar se'n va trobar 4.500, la meitat dels quals venien de l'època de Jaume Matas, que encara estam pagant".

De fet, la socialista s'ha demanat "qui va pagar la campanya del PP?, i ha apuntat que el PSIB-PSOE està preparat per governar "des de la transparència, la participació i la rendició de comptes".

"Vull treballar per unes Illes Balears millors, hem somiat en això i ho hem escrit negre sobre blanc per canviar la nostra comunitat autònoma".

Francesc Miralles: "En 37 dies estarem transformant Mallorca en una terra d'oportunitats i futur"

Per part seva, el candidat socialista a la presidència del Consell de Mallorca, ha explicat que els socialistes "estam convencent cada vegada més gent de que som el canvi segur que necessita aquesta terra". En aquest sentit, Miralles ha apuntat que el PSIB-PSOE ha après dels errors, i també dels encerts, com la presidència de Francina Armengol en el Consell, que ha definit com "qui va posar les bases d'una Mallorca diversa, amb alternatives econòmiques, culturals i territorials".

En canvi, Miralles ha criticat que a Maria Salom "li hem subvencionat unes vacances de quatre anys" en referència al fet d'haver aturat màquines per a la majoria "però no per als seus familiars al Teatre Principal".

"Quantes vegades heu vist a Maria Salom anar a Madrid i demanar un finançament just per aquesta terra, o quantes vegades l'heu vista travessar el carrer Palau Reial i reivindicar els interessos de Mallorca davant Bauzá? Cap ni una", ha denunciat Miralles.

Per canviar això, Miralles ha avançat que "en 37 dies estarem transformant Mallorca en una terra d'oportunitats i futur". Per aconseguir-ho, el socialista ha dit que "no hauran passat 90 dies de la presa de possessió i tendrem aprovat un Pla contra la pobresa i l'exclusió social", o altres mesures de caire social com la creació "d'un Servei d'Urgències Socials per atendre les situacions de maltractaments i desnonaments entre d'altres".

A més a més, Miralles també ha avançat que "assumirem les competències de promoció turística i ho faré per aprovar un Pla de desestacionalització turística que d'una vegada per totes compti amb tothom".

"Aquesta terra no es pot permetre ni un sol dia més de Bauzá, Salom i PP, sortim a guanyar", ha conclòs Miralles.

Finalment, el candidat socialista a la batlia de Palma, Jose Hila, s'ha compromès a desenvolupar un Pla Antidesnonaments perquè vol "governar per a la majoria i no retallar com fa la dreta".

"Apostarem per l'educació, el transport públic, els ciutadans, les associacions i els pressuposts participatius", ha finalitzat Hila.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube