Imprimeix
PDF

Pedro Sánchez es compromet a que les malalties derivades del treball siguin considerades malalties professionals

Pedro Sánchez i Armengol calviàEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha participat en una trobada amb dones treballadores del món de l'hoteleria a Calvià, acompanyat de la candidata del PSIB-PSOE a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Amengol, i el candidat socialista a la batlia, Alfonso Rodríguez.

Durant la trobada, Sánchez ha constatat que "les dones són les que més pateixen els efectes de la crisi", i prova d'això és que "per primera vegada en la història de la democràcia la població activa femenina ha baixat situant-se en els nivells més baixos de la Unió Europea, perquè tenim un govern que està ajustant els comptes contra l'Estat del Benestar".

Per això, el secretari general del PSOE ha anunciat com a mesura en benefici de les treballadores de l'hoteleria que "les malalties derivades del treball seran considerades malalties professionals". En concret, "això significa que una lumbàlgia, o un mal d'esquena, també serà considerat malaltia professional", ha especificat Sánchez.

A més a més, Pedro Sánchez també ha avançat que "aprovarem una llei d'igualtat salarial perquè no és de rebut que les dones cobrin un 24% menys de salari per una mateixa feina".

Finalment, el secretari general del PSOE ha reiterat que els socialistes derogaran la reforma laboral i crearan un nou Estatut del Treballador "que sigui la carta de drets laborals contra la precarietat laboral de Rajoy".

La candidata socialista a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s'ha compromès a què "si subcontraten empreses dins d'un hotel, demanam que a igual feina igual salari, aquest és el nostre compromís".

En aquest sentit, Armengol ha avançat que lluitarà per una feina digna, amb un sou digne i garantir que es pugui arribar a final de mes "i per això derogarem la reforma laboral i aprovarem un nou Estatut del Treballador".

Més en concret, Armengol s'ha mostrat conscient què "la feina de cambrera de pis és el més dur, perquè he conegut a moltes que acaben amv una malaltia professional després d'anys de feina". En aquest sentit, la candidata socialista ha apuntat que "no me resign a presidir una comunitat autònoma on una part de les nostres treballadores acabi amb una malaltia professional".

Finalment, Armengol ha insistit en què vol "impregnar el govern de política d'igualtat", i per això ha remarcat que "el meu govern serà paritari".

Per part seva, el candidat socialista a la batlia de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha anunciat que si és elegit batle l'Ajuntament del municipi no contractarà amb empreses que no siguin capaces de respectar els convenis col·lectius, "per donar exemple i dir-lis als nostres empresaris que han de cuidar la responsabilitat social que tenen".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube