Imprimeix
PDF

El rescat a la ciutadania, el retorn de drets i un model econòmic sostenible marquen els 100 primers dies d'ajuntaments socialistes

Consell Política Municipal Inca Oct15Els Socialistes de Mallorca han celebrat el primer Consell de Política Municipal de la legislatura amb representants locals de tota l'illa, per fer balanç dels primers 100 dies de govern als ajuntaments.

En una trobada al Museu del Calçat i la Pell d'Inca, la secretària general del PSIB-PSOE i Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha afirmat que "en només 100 dies es noten polítiques de canvi contundents en benefici de la ciutadania, en el fons i en la forma".

En primer lloc, la prioritat d'aquests primers mesos de govern ha estat, segons Armengol "el rescat a la ciutadania, fent feina per lluitar contra els desnonaments, contra la precarietat laboral i la pobresa que pateixen moltes persones, després de trobar una situació amb moltíssimes desigualtats".

Un altre eix de les polítiques municipals socialistes, ha estat el retorn de drets a la ciutadania que s'havien perdut durant la passada legislatura amb el PP. En aquest sentit, Francina Armengol ha destacat que hem començat un curs amb normalitat, amb 364 professors més i amb una aposta clara per un pacte social i polític per l'educació a Balears, a més de retornar la targeta sanitària als immigrants irregulars. "Som una societat molt més decent del que érem", ha apuntat la dirigent socialista.

En tercer lloc, la secretària general ha destacat que "hem tornat a un model econòmic més sostenible i sostingut en el temps, apostant per la competitivitat i per sectors econòmics productius per a la nostra comunitat autònoma".

Finalment, Armengol ha fet èmfasi en la feina que fan els regidors i batles i batlesses del Partit Socialista. "Allà on hi ha un batle o batlessa socialista, hi ha una persona a peu de carrer, que xerra directament amb els ciutadans i que està disposat 24 hores a escoltar i a cercar junts les millors solucions".

Sílvia Cano: "La nostra millor carta de presentació de cara a les generals és la política municipal que estam executant"

Per part seva la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha apuntat que el PSIB-PSOE està preparat per afrontar les eleccions generals del 20 de desembre, afirmant que "la nostra millor carta de presentació seran les polítiques municipals que estam executant".

En aquest sentit, Cano ha insistit en què "en 100 dies hem dignificat la política als ajuntaments, hem prioritzat els col·lectius més vulnerables i les polítiques actives d'ocupació, tema del qual hem parlat avui". Tot això, des de la transparència i la participació ciutadana.

Durant la jornada, ha explicat Sílvia Cano, s'ha parlat sobre com els socialistes poden ser útils des dels municipis "i completar el canvi amb Pedro Sánchez al Govern d'Espanya".

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, és un dels exemples de la nova política municipal socialista. Ell mateix ha relatat que "el canvi que impulsam es basa en estar al carrer, escoltar molt al ciutadà i traslladar les seves demandes a la acció política i al dia a dia". Prova d'això és que, segons el batle, " des del 24 de maig els inquers i inqueres tornen a ser al centre de l'acció política de l'Ajuntament d'Inca".

"Volem fer les coses d'una altra manera, des dels municipis on governam estam demostrant que hi ha una altra manera de fer les coses i que la consolidarem des del Govern d'Espanya a les eleccions generals", ha conclòs Moreno.

El Consell de Política Municipal ha elegit al batle de Consell, Andreu Isern, com a nou president d'aquest òrgan, "un emblema i un orgull per als socialistes de Balears", tal com l'ha definit Francina Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube