Imprimeix
PDF

Patricia Gómez fa balanç d’uns 100 dies en què “la prioritat ha estat el retorn de drets perduts als més vulnerables”

Patricia Gómez sectorial Salut FSMLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha comparegut avui davant l'Organització Sectorial de Salut dels Socialistes de Mallorca per retre comptes de l'activitat duta a terme pel seu departament en els primers tres mesos de Govern.

Un període de temps que la socialista ha valorat positivament, i que s'han basat "en retornar els drets perduts a les persones més vulnerables".

En aquest sentit, Gómez ha ressaltat que "en tan sols 10 dies de govern vàrem tornar la targeta sanitària als immigrants que l'havien perduda, dels quals més de 1.200 ja l'han recuperada a dia d'avui". Una mesura inclosa en els Acords Pel Canvi que també s'ha dut a terme a altres comunitats autònomes. A més a més, la socialista ha explicat que també s'han incrementat les ajudes pels professionals de la salut com són les ajudes per fills menors, que han passat de 32 a 38 euros, o les ajudes per a familiars discapacitats, que han passat de 146 a 171 euros mensuals.

Un retorn de drets que s'anirà estenent progressivament per la delicada situació de les arques públiques que ha deixat el PP. "Tan sols en el servei de salut tenim 165 milions d'euros de dèficit pressupostari", ha argumentat la consellera, criticant que a més, el PP ha situat Balears a la cua de despesa sanitària per habitant, amb una baixada del 24% entre 2010 i 2013.

Així i tot, Gómez ha apuntat que el Govern del Canvi té clar el full de ruta a seguir, i properament s'aprovaran "mesures tan necessàries per a la ciutadania com la reobertura dels centres de salut els horabaixes o la potenciació d'un Pla d'Infraestructures Sanitàries que millori les instal•lacions de determinats centres, malmesos per la manca d'inversió de l'anterior Executiu".

Finalment, la socialista ha demanat temps per consolidar el retorn de drets als professionals de la sanitat en la mesura que ho permeti el pressupost de la conselleria, i ha insistit en què "un dels altres grans objectius de la legislatura és baixar les llistes d'espera".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube