Imprimeix
PDF

Rafael Bengoa i Ángel Gabilondo protagonitzaran una Escola de Tardor que debatrà sobre el dret a l'assistència sanitària i un nou model educatiu

Cano i Coll Escola Tardor 15Els Socialistes de Mallorca celebren el 13 i el 20 de novembre la XIX edició de l'Escola de Tardor, que enguany debatrà sobre el dret a l'assistència sanitària universal i la necessitat d'establir un nou model educatiu.

Així ho ha avançat la secretària general, Sílvia Cano, assegurant que "la sanitat pública és el pilar de l'Estat del Benestar i per això volem debatre sobre dos models ideològics: el del dret a l'assistència sanitària universal, impulsat pel Govern de Francina Armengol, i el dels copagaments i l'assistència sanitària limitada, encara vigent per mor del Govern Rajoy".

Cano ha recordat que el PP ha aprofitat la crisi per desmantellar la sanitat pública en favor de les empreses privades, la qual cosa ha tengut conseqüències a Mallorca com la mort d'Alpha Pam, el tancament dels centres de Salut els horabaixes, l'augment de les llistes d'espera o el fet d'haver de pagar per adquirir o renovar la targeta sanitària.

Per a la segona jornada, el 20 de desembre, Sílvia Cano ha explicat que el debat es centrarà en les alternatives a la LOMCE. "Mentre a Balears hem pogut començar un curs normal amb 364 professors nous i la derogació del TIL, el PP ha imposat la LOMCE, una llei segregadora i que intenta formar treballadors i no persones". Pels socialistes, l'alternativa passa per un canvi de Govern a Espanya que impulsi un nou model educatiu a llarg termini des del consens i el diàleg amb tota la comunitat educativa.

Rafael Bengoa i Ángel Gabilondo

Per parlar de tot això, el secretari de Coordinació i Formació dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, ha avançat que es comptarà amb la presència de Rafael Bengoa i Ángel Gabilondo, del grup d'experts que assessoren a Pedro Sánchez en l'elaboració del programa electoral.

Bengoa és doctor en medicina i ha estat conseller de Sanitat i Consum del govern del País Basc entre 2009 i 2012. "Bengoa va assessorar a les administracions de Bill Clinton i Barack Obama en relació a les reformes sanitàries nord americanes, amb la qual cosa ens podrà donar un punt de vista global de la necessitat que la sanitat pública atengui a tothom, sense distincions".

La ponència de Bengoa serà presentada per Sílvia Cano i acte seguit, hi haurà una taula rodona presentada per Vicenç Thomàs, vicepresident del Parlament i exconseller de Salut de 2007 a 2011, i que comptarà amb Patricia Gómez, consellera de Salut del Govern de les Illes Balears, Ramon Socías, candidat socialista al Congrés dels Diputats, Cristina Moreno, professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i Kalidou Amadou Gaye, afectat per la reforma sanitària del Govern d'Espanya.

Finalment, de cara a la jornada del 20 de novembre, Coll ha celebrat la participació de Gabilondo, ministre d'Educació del Govern d'Espanya de 2009 a 2011 perquè "coneix perfectament la realitat del nostre sistema educatiu i plantejarà quines alternatives proposam els socialistes per canviar-lo si arribam al Govern d'Espanya".

Gabilondo és l'actual portaveu del Grup Socialista a l'Assemblea de Madrid, i serà presentat per Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears, i Martí March, conseller d'Educació.

En definitiva, són dues jornades "que permetran exposar el projecte socialista per a reconstruir l'Estat del Benestar a Espanya després de quatre anys de retallades i austeritat", ha conclòs Miquel Àngel Coll.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube