Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE referma el seu compromís amb les dones amb una Llei d'Igualtat "que serà pionera i ens posarà a l'avantguarda en polítiques antidiscriminatòries"

Sumelzo i Cano amb donesEl PSIB-PSOE ha celebrat una jornada d'igualtat amb la portaveu en aquest àmbit del Grup Socialista al Congrés, Susana Sumelzo, per explicar les prioritats a nivell nacional i sobretot escoltar les peticions i opinions de les entitats feministes de les illes, com Themis, Lobby de Dones i Afamon, presents a la trobada.

En aquest sentit, Sumelzo ha explicat que mentre es resol la manca de govern des del Congrés "seguim fent feina, presentant iniciatives i sobretot fent carrer i escoltant als col•lectius i associacions com les d'avui per saber quines són les seves necessitats en cada tema".

Durant la reunió, s'ha refermat el compromís amb la igualtat que tenen els socialistes i que es tradueix en fets, tal com ha explicat la diputada socialista, Sílvia Cano, amb la Llei d'Igualtat entre Homes i Dones. Aquesta normativa s'està tramitant ara al Parlament i en paraules de la socialista "vol posar el focus als diferents àmbits de la vida quotidiana per corregir els desequilibris que existeixen a dia d'avui per les dones".

En concret, Cano ha explicat que aquesta llei"serà pionera i ens posarà a l'avantguarda en polítiques antidiscriminatòries en les comunitats autònomes", a més que "generarà drets subjectius per a les dones de Balears, que podran reclamar a l'administració si no es compleixen". A més a més, la també diputada socialista ha afegit que aquesta normativa "també introdueix la violència econòmica com a violència de gènere, contemplant l'impagament deliberat d'una pensió com a violència econòmica".

Però aquesta llei en tramitació no és la única mostra del canvi que s'està impulsant a Balears. "Estam orgullosos del gir a l'esquerra amb polítiques d'igualtat en tots els àmbits que estan sent possibles gràcies al compromís del PSIB-PSOE i d'un Govern que compta amb la primera dona presidenta de Balears i amb més dones que homes al Consell de Govern", ha aplaudit Cano.

De fet, en 9 mesos "hem recuperat els drets sexuals i reproductius, hem recuperat l'impuls en les polítiques de prevenció d'embarassos no desitjats, el reconeixement dels nostres drets i amb un Govern compromès amb les polítiques d'igualtat".

Susana Sumelzo: "Queden dues setmanes per intentar formar govern i ho seguirem intentant"

Pel que fa a la situació de pactes nacionals, la també membre de l'Executiva Federal del PSOE, Susana Sumelzo, ha assegurat que "els socialistes hem fet el que havíem de fer, amb responsabilitat i intentant arribar a acords perquè és el que ens han demanat els ciutadans".

Sumelzo ha argumentat que "hem negociat durant molts de dies i hem aconseguit arribar a acords amb un projecte polític diferent al nostre com és el de Ciutadans, plasmant allò que ens uneix", per la qual cosa ha lamentat que "esperàvem fer el mateix amb Podemos perquè de fet, Balears i Aragó són exemples que es pot fer i què a més el resultat és molt bo, arribant a un enteniment".

Malgrat això, Sumelzo ha criticat que sembla que Pablo Iglesias no vol pactar, i per això ha remarcat que "Iglesias ha de fer una consulta a les seves bases no amb preguntes teledirigides, sinó demanant si volen un govern progressista i reformista que resolgui els problemes de la ciutadania o unes noves eleccions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube