Imprimeix
PDF

Francina Armengol: «Queda molt per fer però a Balears ara es viu millor que fa un any»

FAS Miralles i Hila Canviant PalmaEls socialistes han celebrat l'acte central de la campanya Canviant Mallorca a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, on han explicat l'acció de govern dels 10 primers mesos de legislatura i han contestat totes les preguntes dels assistents.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha fet un balanç positiu assegurant que «estam millorant aquesta comunitat autònoma i la gent està notant el canvi al carrer». En aquest sentit, Armengol ha especificat que «hem garantit millors drets sanitaris, educatius i socials, amb el retorn de la targeta sanitària a tothom, la incorporació de més de 500 professors nous i la implantació de la Renda Social Garantida, amb 20 milions d'euros que aniran directament a aquelles famílies que més ho necessiten».

Però, tal com ha dit la secretària general, queda molt per fer. Per això, Armengol ha anunciat que aquest estiu es tornarà a posar en marxa el Pla de Lluita Contra l'Explotació Laboral, entre d'altres mesures importants, perquè «la nostra obsessió diària és garantir una feina de qualitat per als aturats de les illes». A això, la dirigent socialista ha afegit que «la força dels socialistes és demostrar que la política canvia la vida de la gent, i l'estam canviant a millor, sense cap dubte a Balears ara es viu millor que fa un any».

A més a més, Armengol ha criticat que l'actitud del PP perquè «fent pagar el dèficit a les comunitats autònomes s'asseguren retallades en educació, sanitat i serveis socials perquè són polítiques que mai han interessat a la dreta d'aquest país».

Per això, Armengol ha defensat la tasca del Govern de les Illes Balears argumentant que «hem anat a Madrid amb una actitud reivindicativa, plantejant alternatives des del rigor econòmic i hem aconseguit 322 milions d'euros, flexibilitzar el dèficit i altres recursos, però no és suficient».

Finalment, Armengol ha apuntat que «dia 26 de juny ens jugam tenir un Govern d'Espanya que entengui que a Balears tenim els mateixos drets i il·lusions que a altres comunitats», i ha conclòs que «deman que el que vàrem somiar per Balears el 24 de maig ho facem realitat també per Espanya el 26 de juny».

Canviant Mallorca i Palma

D'altra banda, el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles ha explicat que l'objectiu dels socialistes al govern insular és transformar, en primer lloc, l'ús que donam al nostre paisatge i territori, que és limitat. En aquest sentit, el socialista ha relatat que «estam impulsant la redacció del Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics per ordenar la nostra principal activitat econòmica des de l'ús del territori», a més d'encetar el debat per garantir que els beneficis del turisme arribin a tothom.

Miralles ha detallat la gestió que s'està fent per tenir una política de carreteres «més integral amb el paisatge i amb unes infraestructures a l'abast del turista però també pels residents i les nostres necessitats de mobilitat». Per això el socialista ha avançat que «reclamarem decidir des del Consell de Mallorca la política de mobilitat amb les línies de transport públic per carretera o els Serveis Ferroviaris, per fer una mobilitat integral».

El vicepresident també ha defensat l'impuls «a la dignitat dels ciutadans d'aquesta terra» que es fa des de l'IMAS, on els socialistes fan feina «per tenir uns serveis a l'altura de les necessitats que tenim avui en dia per infants, majors, dependents i col·lectius vulnerables». En aquest sentit, s'està impulsant l'actualització de la Llei de Dependència i s'estan destinant més recursos econòmics al benestar social.

Finalment, Miralles ha defensat que el Consell de Mallorca està destinant els recursos culturals, patrimonials i esportius «per cohesionar i fomentar una societat crítica i proactiva que sigui la palanca que impulsi la transformació de Mallorca».

Per part seva, el batle de Palma, José Hila, també ha donat compte del canvi que s'està impulsant a la ciutat «amb fets». El socialista ha remarcat que «el primer que hem fet és recuperar les polítiques socials, per la qual cosa hem evitat pràcticament tots els desnonaments bancaris gràcies a la creació de l'Oficina Antidesnonaments».

En l'àmbit educatiu, Hila ha anunciat que es posaran en marxa millores dels centres de Palma en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, insistint en què «estam visitant cada centre i en 10 mesos hem pintat més escoles que el PP en quatre anys».

Per acabar, el batle ha reivindicat que a través de Palma Activa «estam donant oportunitats als aturats de llarga durada majors de 45 anys i menors de 29, amb més de 200 contractes en aquest sentit», i ha acabat fent èmfasi en què «estam posant ordre a la Policia Local defensant l'interès general per tenir un cos policial millor del que ens vàren deixar».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube