Imprimeix
PDF

Els socialistes proposen un recàrrec a les grans fortunes per ajudar a mantenir el sistema públic de pensions

Natalia Troya Iago Orte i Cabot pensions MarratxíLa candidata del PSIB-PSOE al Senat per Mallorca, Natalia Troya, ha manifestat el compromís dels socialistes amb el manteniment del sistema públic de pensions, en un acte a Marratxí amb pensionistes, militants i simpatitzants, en el qual també ha participat el conseller de Treball, Iago Negueruela, la candidata número quatre al Congrés, Carmen Orte, i el secretari general dels socialistes de Marratxí, Miquel Cabot.

Durant la trobada, Troya ha manifestat la seva preocupació perquè «en els darrers quatre anys de polítiques imposades del PP no s'ha cuidat l'Estat del Benestar i hem vist com Rajoy ha reduït el fons de reserva de les pensions a la meitat».

En aquest sentit, la candidata socialista ha denunciat que «no els ha bastat amb ficar la mà a la guardiola de les pensions sinó que a més a més el dèficit de la Seguretat Social s'ha vist incrementat amb la implantació d'unes polítiques laborals que retallen drets als treballadors i fan que la precarietat laboral augmenti».

Davant aquesta situació, els socialistes no es volen quedar de braços creuats i per això, Troya ha proposat «que les grans fortunes col·laborin en el manteniment de les pensions públiques a través d'un recàrrec social». Una proposta que segons la socialista té l'objectiu de «dignificar les pensions dels nostres majors i que les tenguin garantides després de tota una vida fent feina».

De fet, les Illes Balears són la comunitat autònoma amb les pensions més baixes, tal com ha explicat el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela. El conseller socialista ha remarcat que «la reforma laboral del PP ha devaluat els salaris i això fa que es cotitzi menys per pagar les pensions», un fet que pot canviar a partir del 26 de juny, en unes eleccions en les quals «ens jugam l'Estat del Benestar y les pensions».

Finalment, tant Negueruela com Orte han apostat per revisar el Pacte de Toledo i blindar les pensions del futur.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube