Imprimeix
PDF

Joana Barceló assegura que “Balears tornarà 50 anys enrere amb la Llei General Turística”

barcelo parlament 7-12-11La socialista ha criticat "la discrecionalitat d'una norma que dóna poder absolut al govern i que suposarà més consum de territori".

La diputada socialista Joana Barceló ha assegurat que "les Illes Balears tornaran 50 anys enrere amb la llei general turística que vol aprovar el Govern del PP".

Joana Barceló ha criticat "la discrecionalitat d'una norma que dóna poder absolut al govern" que podrà actuar al marge dels planejaments municipals en el desenvolupament de nous projectes i en els canvis d'usos dels establiments turístics. La socialista també ha denunciat la discrecionalitat de la norma "en la capacitat de creixement quan es fa una reforma a un establiment, en l'aplicació d'augments de categoria turística i en les declaracions d'interès turístic autonòmic".

Pel que fa als canvis d'usos dels establiments turístics que contempla la llei, Joana Barceló ha criticat que "es podran fer sense estar subjectes a cap planejament, amb discrecionalitat total, per oportunitat valorada per la conselleria de turisme i sense que els informes municipals siguin vinculants".

Joana Barceló ha lamentat que s'hagi acabat amb l'acord social i econòmic pel que les prioritats eren "la sostenibilitat ambiental i la importància de la indústria turística front el desenvolupament residencial" i ha afegit que "es rompen esquemes bàsics del desenvolupament de la indústria turística".

La socialista també ha denunciat que "la nova llei suposa més consum de territori i més facilitat per construir grans equipaments desestacionalitzadors en sòl rústic com ara hotels de cinc estrelles als que s'ajuda amb l'exempció d'intercanvi de places mentre sí que se li exigeix als hotels urbans". Barceló ha recordat que "amb la nova llei, s'afavoreix el negoci immobiliari i es dificulten les noves inversions turístiques mantenint l'intercanvi de places".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube