Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica que els pressuposts del Govern són “la primera passa per desmuntar la Llei de Dependència”

vicen thomas conxa obrador parlament 2011Vicenç Thomàs i Conxa Obrador han explicat les esmenes presentades pel Grup Parlamentari Socialista als pressuposts en matèria de benestar socials que suposarien 12 milions d'euros més per mantenir l'Estat de Benestar.

Vicenç Thomàs, portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, i la diputada Conxa Obrador han presentat avui les esmenes dels socialistes als pressuposts en matèria de benestar social i han criticat que els pressuposts del Govern són "la primera passa per desmuntar la Llei de Dependència", facilitant així "el camí de Rajoy si el que vol és aturar la Llei de Dependència, així com pareix després que el futur president del govern central hagi qüestionat públicament la seva viabilitat".

Conxa Obrador ha recordat que "la mateixa consellera Castro ha reconegut que el pressupost per benestar social és insuficient" i ha afegit que "també és antisocial i suposen la primera passa per deixar sense aplicar la Llei de Dependència". En aquest sentit, Obrador ha denunciat que actualment les partides per aplicar la Llei de Dependència "no estan dotades suficientment", de fet, "només es poden pagar els primers quatre mesos de nòmines i els primers sis mesos de residències i places concertades".

La diputada socialista ha assegurat que "si Castro cregués de veritat en el manteniment de l'Estat de Benestar es preocuparia de cercar els recursos que falten per garantir els drets socials". En aquest sentit, Conxa Obrador ha proposat a Castro que "pagui el que es deu a les entitats del tercer sector amb els 6,3 milions d'euros de la partida d'estudis i treballs tècnics externs que contemplen els pressuposts de la comunitat".

El Grup Socialista ha presentat una sèrie d'esmenes que incrementarien en 12 milions d'euros les partides per benestar social i que provendrien d'altres partides pressupostàries. Aquests 12 milions d'euros es destinarien a l'aplicació de la Llei de Dependència, al Consorci de Discapacitats, a la Renda Mínima d'Inserció, a l'atenció a menors i a l'Institut Balear de la Dona. En aquest darrer cas, es crearia una partida de 40.000 euros per a les famílies i entitats sense ànim de lucre que treballen per les dones ja que "actualment els pressuposts no contemplen cap euro per polítiques de protecció de la dona".

Vicenç Thomàs ha denunciat que el Govern Bauzà renunciï als 23 milions d'euros que es recaptarien amb l'impost de patrimoni i que podrien servir per garantir l'Estat de Benestar que s'ha convertit en el "punt de mira dels retalls del PP", el que evidencia que "el PP és dur amb els febles i feble amb els forts".

Thomàs ha lamentat que, des de l'arribada del PP al govern, "augmenta l'atur i baixa la qualificació del deute de la nostra comunitat perquè no són capaços de generar confiança ni introduir mesures per reactivar l'ocupació", aspectes que sumats a uns "pressuposts irreals i insuficients als que faltarien entre 250 i 300 milions d'euros" creen un "triangle que va en perjudici de l'Estat de Benestar".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube