Imprimeix
PDF

"Les mesures de Rajoy van contra la reactivació econòmica i empobreixen a la ciutadania”

armengol thomas parlament gener 2012Francina Armengol i Vicenç Thomàs han mostrat, un cop més, la seva disposició al diàleg per consensuar un "pla de xoc amb sindicats i empresaris" i han exigit a Bauzà que sigui més "reivindicatiu" amb el Govern central perquè les Illes Balears rebin els "400 milions de les inversions estatutàries de 2011 i els 240 milions del Fons de Competitivitat".

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, i el portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, han criticat avui les mesures anunciades pel Govern de Mariano Rajoy perquè "van contra la reactivació econòmica i empobreixen a la ciutadania".

Francina Armengol ha denunciat que "només s'han fixat en reduir dèficit i, al final, el que aconsegueixen retallant salaris i pujant imposts és empobrir a la gent". A més, Armengol s'ha mostrat "molt preocupada" perquè aquest seguit de mesures "afecten als que menys tenen" i ha enumerat qüestions com "la congelació del salari mínim interprofessional, la paralització de la llei de dependència, l'empobriment dels funcionaris per la congelació de sous i la pujada d'IRPF i l'increment de l'IBI".

La socialista ha criticat durament el fet que "aquestes mesures no van acompanyades de cap iniciativa que pugui crear ocupació o reactivar l'economia" i ha posat atenció al cas de les Illes Balears on "els 6 mesos del Govern Bauzà s'han caracteritzat per no fer res per fer front la difícil situació que vivim". Armengol ha esmentat la llei d'emprenedors com l'única iniciativa del Govern que "no ha servit absolutament per res" tal com demostren les "terribles" xifres d'atur amb gairebé 100.000 aturats, mentre Bauzà està "invisible i no pren cap decisió ni dóna cap solució".

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha mostrat, una vegada més, la seva "disposició al diàleg per cercar mesures conjuntes, que el Govern doni una passa endavant i acordi amb empresaris, sindicats i oposició, un pla de xoc per reactivar l'economia i crear ocupació a les Illes Balears". Armengol ha demanat a Bauzà que "es posi les piles, ja basta de comèdies i demagògies, i es posi a treballar pels ciutadans i ciutadanes que ho estan passant malament perquè es presenta un hivern fosc i negre mentre el Govern no fa res".

Francina Armengol també ha exigit al Govern Bauzà que sigui més "contundent i reivindicatiu amb les necessitats de les Illes Balears envers el Govern central". Armengol ha recordat que Bauzà "no ha fet res" per recuperar els 240 milions del Fons de Competitivitat i "tampoc ha reaccionat" front les insinuacions que el Govern de Rajoy no compleixi els acords d'inversions prevists a l'Estatut d'Autonomia, ja que "ha acabat 2011 i no han arribat els 400 milions d'euros d'inversions estatutàries ni Bauzà ha mogut un dit per aconseguir-los".

Per Armengol, "el més greu és que si Bauzà tria no demanar a Madrid el que ens pertoca i no pujar els imposts als que més tenen, la crisi la pagaran els ciutadans amb dificultats i els ciutadans de classe mitja que s'estan empobrint de forma accelerada per la inacció de Bauzà". Armengol i Thomàs han demanat al president que "defensi els interessos dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears i no els de Rajoy ni els del PP".

Els socialistes també han valorat "molt negativament el frau electoral que ha comès el PP que es va presentar dient que la seva prioritat era crear ocupació i no pujar imposts i al primer Consell de Ministres han fet tot el contrari".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube