Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE s'adhereix a la vaga general contra la reforma laboral

Francina vaga p Francina Armengol anima a la gent a actuar amb contundència per aturar aquesta reforma laboral injusta, que carrega damunt els més febles tot el cost de la crisi

Palma, 28 març, 2012.- La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha anunciat avui la decisió del partit d'adherir-se al manifest dels sindicats CCOO, UGT i STEI i donar suport a la vaga general de demà, 29 de març. El PSIB-PSOE anima a tota la gent a actuar amb contundència per aturar aquesta reforma laboral, que tira enrere més de 30 anys de drets assolits durant molts d'anys de lluita en defensa dels treballadors..

"Davant la impossibilitat d'arribar a un acord perquè el Govern de l'Estat modifiqui la Reforma Laboral, i tot i que una vaga general no és desitjable en aquests moments, als sindicats no els ha quedat més remei que convocar-la", ha declarat Armengol en una roda de premsa.

La reforma laboral "romp l'equilibri constitucional entre els treballadors i els empresaris" i deixa en mans dels empresaris decidir unilateralment el sou i els horaris dels treballadors. "En la situació actual, amb més de 5 milions de persones aturades, sempre haurà qualcú que, per necessitat, haurà d'assumir una precarietat extrema", ha opinat Armengol.

"El Partit Popular torna carregar damunt els més febles el cost de la crisi", ha dit la secretària general. Els més febles són els treballadors, els que tenen els treballs més precaris i els que no tenen feina. El PP "aprofita l'excusa de la crisi per rompre les regles del joc, a Espanya i aquí, a Balears", ha afegit.

El PSOE, que des de l'inici ha mostrat la seva "oposició frontal" a aquesta reforma laboral, ha acordat adherir-se al manifest i participar en les manifestacions de protesta contra aquesta llei, que és inútil, ineficaç i injusta.

Armengol ha recordat que el PSIB ja ha presentat mocions als ajuntaments i consells insulars, i diverses iniciatives al Parlament de les Illes Balears, on el PP no ha donat suport a absolutament res, ni tan sols en el tema dels fixos discontinus, que és una qüestió que afecta molt directament a la nostra comunitat autònoma. També s'ha intentat ajornar les sessions plenàries de tots els ajuntaments i les comissions al Parlament, on el PP s'ha negat.

La prepotència i la supèrbia del PP ha impedit també que, a hores d'ara, estigui tancat un acord per als serveis mínims a Balears. "Som una de les poques comunitats autònomes on no s'ha pogut arribar a un acord", ha dit Armengol, que ha atribuït aquest fracàs a l'actitud del Govern de JR.Bauzá. No volen dialogar ni consensuar, però els jutges ja els han recordat que el Govern "té obligació de consensuar" amb els sindicats, ha afegit.

Els càrrecs públics del PSIB-PSOE compliran demà amb la seva tasca de servei públic allà on no s'hagin pogut ajornar les reunions, però ho faran amb menys presència de l'habitual. Els diputats i diputades socialistes donaran el seu sou d'aquest dia a una entitat social, que són les que més ho necessiten. Avui mateix, el PSIB-PSOE proposarà també a la Junta de Portaveus del Parlament, que es dediqui la part del sou que es retirarà als treballadors que facin vaga a una entitat social.

Els càrrecs públics del PSIB i molts de militants i simpatitzants socialistes participaran demà en les manifestacions de protesta contra la reforma laboral convocades pels sindicats a totes les illes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube