Imprimeix
PDF

En marxa el Servei d'Atenció Integral a Domicili de l'IMAS

Javier de Juan IMASUn total de 8 assistents tècnics d'infermeria (ATI), més 4 coordinadores treballen des d'aquesta setmana en el nou Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID), que s'ha posat en marxa des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, la consellera Puigserver i la directora insular d'Atenció a la Dependència, Regina Moll, han visitat a la Llar d'Ancians les noves treballadores per tal de conèixer de primera mà quines són les seves impressions després de la seva primera setmana de feina. Durant aquest període de funcionament del nou SAID, s'han atès un total de 33 persones al seus domicilis de les comarques de Raiguer i Migjorn, i a partir del mes de maig s'ampliarà a la comarca de Llevant, amb l'objectiu d'arribar fins a les més de 150 persones ateses. Concretament, participaran en aquest projecte pilot els municipis d'Inca, Lloseta, Alaró, Binissalem, Santa Maria, Consell, Porreres, Felanitx, Campos, Artà, Capdepera, Son Servera, Ses Salines i Sant Llorenç.

El projecte d'aquest Servei d'Atenció Integral a Domicili, està cofinançat per l'IMAS i el Govern de les Illes Balears i en el seu primer any d'implantació compta amb un pressupost inicial de 1.184.820 euros, dels quals 769.500 els aporta el Govern i 415.320 l'IMAS.

El programa pilot del SAID es centra en el model integral d'atenció a la persona i consisteix en la implantació d'aquesta nova modalitat del servei, però anant més enllà de la part social, que contemplava fins ara. En aquest cas els objectius a assolir són:

- Aplicar el model d'atenció integral i centrada en la persona en el domicili.

- Avançar en la coordinació dels diferents nivells d'atenció (comunitària, especialitzada i sanitària).

- Detectar possibles casos de risc i prevenir la institucionalització innecessària d'aquelles persones que, amb una alternativa adequada, podrien continuar vivint en el seu entorn.

- Millorar el benestar de les famílies i/o cuidadors oferint informació, formació i programes de suport específic.

Per tal de poder complir amb aquests objectius, s'establirà una metodologia de treball basada en diferents programes d'atenció, que formaran part del Pla Individual d'Atenció (PIA) de cada un dels usuaris.

D'aquesta manera, s'establirà un pla d'atenció a la llar (suport a l'ordre, la neteja general del domicili, compra, elaboració de menús, etc.); un pla d'atenció personal (higiene, control de la medicació, suport i control de l'alimentació, suport a la mobilització de la persona dins el domicili, etc.); un pla d'atenció especialitzada que incorporarà les figures del terapeuta ocupacional, fisioterapeuta i dietista i un pla de suport psicosocial d'atenció psicològica a la persona i a la família. Això es completarà amb una sèrie de serveis complementaris com ajudes tècniques o un servei de podologia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube