Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la iniciativa del PSIB-PSOE per a donar suport a les empreses del sector audiovisual

BOnet en comissió 040412El Parlament de les Illes Balears ha aprovat part d’una proposició no de llei del Grup Socialista on s’insta al Govern a impulsar un paquet de mesures de suport a les produccions audiovisuals impulsades per les empreses del sector de les Illes Balears. 

El diputat socialista, Cosme Bonet, ha argumentat la necessitat d’aquesta iniciativa davant les dificultats per les quals travessen les empreses del sector, en una situació de “capa caiguda després del tancament de Televisió de Mallorca, els retalls pressupostaris a Ib3 i els retards en els pagaments”, ha dit. 

La proposició no de llei, que ha estat debatuda en la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament, també incloïa un punt per al manteniment de la producció pròpia dins l’Ens de la Ràdio i Televisió Públiques Ib3, que ha estat aprovat també per unanimitat. Aquest acord, ha recordat Bonet, també suposa un important recolzament a les empreses del sector audiovisuals de les Illes Balears que, tal i com recull la llei 15/2010, de 22 de desembre d’Ib3, han de ser les que produeixin la principal part de la programació de la ràdio i la televisió públiques. 

El PP vota contra pla viabilitat econòmica

Cosme Bonet ha lamentat el vot en contra del Grup Popular a la resta de la iniciativa del PSIB-PSOE, on s’instava a l’elaboració d’un pla de viabilitat econòmica per part de l’EPRTVIB, per així poder garantir els pagaments a proveïdors. El diputat socialista ha manifestat la necessitat d’alguns dels ajuts econòmics però ha recordat els pagaments pendents que aquestes empreses tenen per part d’IB3. En aquest sentit, Bonet ha reclamat la necessitat de comptar amb un pla de viabilitat, públic i transparent, per a que les empreses i proveïdors afectats coneguin quan es faran efectius els pagaments pendents, evitant el seu ofeg econòmic. 

Finalment, Bonet ha acusat als diputats del PP de perseguir per motius ideològics la llengua catalana fins a reduir la seva presència dins la programació de la ràdio i televisió públiques. Pel diputat socialista, no hi ha dins la programació d’IB3 ni una sola pel·lícula en català, després del canvi de criteri de la direcció per a que s’emetessin totes en castellà. Cosme Bonet ha criticat el vot en contra del PP al punt de la iniciativa on es reclamava l’aplicació de la llei d’Ib3 per a que el català fos la llengua vehicular de l’Ens, així com per a complir la seva funció de servei públic i difondre i promoure l’ús de la llengua catalana.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube