Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la compareixença de Bauzá davant l'actual situació “d'extrema gravetat” a Balears

Rdp 13 abril Els socialistes interrogaran el Govern sobre els efectes dels retalls i els PGE 2012 sobre l'educació, la sanitat i la connectivitat a les Illes Balears

Urgeixen a Bauzá a defensar les competències de les Illes Balears, el seu estatut i el finançament necessari

Palma, 13 d'abril 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha tornat avui a demanar al President Bauzá que comparegui davant la Cambra autonòmica per explicar com pensa afrontar les profundes retallades que imposa a les Illes Balears el Govern central del Partit Popular, després de la davallada d'un 69% en les inversions i l'anunci "del retall extraordinari" de 10.000 milions d'euros per a tota Espanya en Sanitat i Educació.

"Tenim uns pressuposts amb un forat de com a mínim 550 milions d'euros en els pressuposts de la Comunitat Autònoma, que suposarà, d'una manera o altra, l'eliminació de drets de la ciutadania" ha denunciat Francina Armengol, portaveu del Grup Socialista. També tenim "uns Pressuposts Generals de l'Estat que vulneren el nostre Estatut d'Autonomia, és a dir, una llei orgànica que es pot reclamar per via judicial" i "una situació econòmica amb un rècord d'aturats i cap euro ni un per a polítiques actives d'ocupació".

"Davant d'aquesta situació d'extrema gravetat, tenim un Govern que es contradiu, que menteix, o que van molt descoordinats o no s'aclareixen", ha opinat Armengol. Primer el vicepresident Aguiló va afirmar que el pla d'ajust de 350 milions d'euros ja inclou el retall extraordinari de 10.000 milions d'euros, però ara el president Bauzá afirma que fins la setmana que ve no es coneixerà la magnitud de l'impacte a Balears.

"Tot i que acceptàssim el que diu el vicepresident Aguiló, al Govern també li faltaran uns 200 milions d'euros per la davallada d'ingressos previstos per model de finançament", ha explicat Armengol. Això vol dir un forat de 550 milions d'euros, damunt un pressupost de 3.600 milions.

Per això, "demanam al president Bauzá que doni la cara, que comparegui davant el Parlament, que expliqui d'on pensa retallar i que comenci a aclarir quin és el seu full de ruta", ha dit Armengol. I que presenti en el Parlament una modificació dels pressuposts de la CAIB.

"No pot ser que després de nou mesos de desgovern, de caos social i ciutadà, no vengui al Parlament a explicar les seves propostes. Esper que aquesta vegada Bauzá sigui valent i vengui a explicar el què està fent amb els doblers de tots i totes les ciutadanes de Balears", ha afegit.

Igualment, la portaveu parlamentària ha exigit a Bauzá que defensi les competències pròpies de les Illes Balears. "No és possible que perquè a la Sra. Aguirre no li vagi bé l'estat autonòmic, el president Bauzá s'apunti", ha opinat. Armengol ha demanat a Bauzá "que defensi les Illes Balears, que defensi l'estructura institucional de l'Estat, que defensi les nostres competències, i el finançament necessari per dur-les a terme".

En la sessió plenària del Parlament de dimarts que ve, el Grup Socialista demanarà al Govern sobre els efectes dels PGE 2012 i els retalls addicionals, damunt l'educació, la sanitat i la connectivitat a Balears.

El portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, defensarà una moció sobre política sanitària, en la que tornarà oferir -per tercera vegada- al PP la creació d'una mesa de diàleg amb els partits polítics i agents socials per garantir la viabilitat i sostenibilitat del sistema sanitari públic. La moció demanarà que el Govern expliqui públicament els recursos sanitaris afectats pels retalls, els serveis i les prestacions sanitàries. Diu clarament No al copagament, i demana la retirada de la nova targeta sanitària, així com la garantia de la qualitat assistencial que rep la ciutadania.

"Ens trobam davant un escenari molt preocupant", ha reconegut Thomàs, qui ha demanat al PP "que no faci pagar als ciutadans per l'atenció sanitària que reben" i que les mesures econòmiques no afectin als ciutadans "com a pacients". Finalment, el portaveu ha lamentat l'estratègia del PP, que persegueix que "la salut deixi de ser un dret per convertir-se en un bé de consum".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube