Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE s'oposa a la liquidació de la Fundació Balear de la Memòria Democràtica

logo ok Palma, 14 d'abril 2011.- El PSIB-PSOE manifesta la seva oposició a la liquidació de la Fundació Balear de la Memòria Democràtica, que va iniciar ahir el Govern de les Illes Balears. "Aquesta
liquidació no té res a veure amb l'estalvi ni és una decisió de caràcter tècnic, és purament una decisió ideològica del Partit Popular", ha denunciat el diputat Cosme Bonet.

Bonet va assistir ahir en representació del Grup Parlamentari Socialista a la reunió constitutiva del
Patronat de la Fundació Balear de la Memòria Democràtica, que tenia un punt principal en l'ordre del dia: la liquidació de la pròpia Fundació.

El diputat socialista recorda que aquesta Fundació va néixer durant la legislatura passada amb l'objectiu de commemorar la memòria democràtica del nostre país, promoure les activitats de suport a les víctimes de la repressió franquista i altres relacionats amb el moviment de la societat civil denominat "Memòria Històrica". Aquesta Fundació no disposa de personal ni de despesa pròpia pel seu funcionament, de manera que es convertí en un instrument de participació de la societat civil, a més d'un reconeixement per la tasca feta per les Associacions de Memòria Històrica de forma desinteressada, afegeix Cosme Bonet.

El socialista  considera que l'eliminació de la Fundació és tan sols un gest involutiu, que retira el reconeixement a les víctimes de la repressió franquista, massa anys relegades a l'oblit, i fa desaparèixer un mecanisme fonamental de suport a la tasca de les entitats de Memòria Històrica".

El PSIB-PSOE reitera el seu suport a les Associacions de Memòria Històrica, en particular a Memòria de Mallorca, que han fet tanta feina aquests darrers anys per reparar una injustícia històrica.

Els vots dels representants del PP foren suficients per iniciar els tràmits de la liquidació que ara quedarà en mans de la Consellera de Salut i Benestar Social, elegida presidenta de la Fundació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube